Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overstappen naar andere rijschool

Niet tevreden over jouw huidige rijschool? Zo stap je over

Bevalt je rijschool toch niet helemaal? Of ga je verhuizen waardoor je niet meer in je huidige woonplaats kan lessen? Het zijn redenen om te overwegen om over te stappen naar een andere rijschool. We vertellen je graag wat meer over dit overstapproces en onze unieke ANWB lesmethode. Wellicht zijn wij wél de rijschool die bij jou past!

Overstappen rijschool: zo werkt het

Iedere rijschool heeft andere voorwaarden voor het annuleren van rijlessen. Betaal je per rijles en heb je nog geen rijexamen gereserveerd? Dan kan je in de meeste gevallen direct stoppen. Neem je een vast pakket af bij een rijschool? In dat geval komen er vaak extra kosten om de hoek kijken. Bekijk dus goed het pakket wat je bij je rijschool hebt afgesloten voor de exacte voorwaarden.

Unieke ANWB lesmethode

Overstappen naar een andere rijschool is een hele stap. Bij de ANWB les je volgens onze unieke lesmethode, die uit een aantal modules bestaat. Zo start je altijd met een proefles van 1,5 uur. Elke leerling is anders, daarom letten onze rijcoaches op de persoonlijkheid van iemand en hoe ver je bent op het gebied van rijvaardigheid. Zo schatten we in hoeveel rijlessen je nodig hebt, welk pakket het beste bij je past en wanneer je kan beginnen. Lees hier meer over onze lesmethode.

Aanvraag examens

Heb je al wel een theorie- of praktijkexamen aangevraagd bij je huidige rijschool? Dan is de situatie net wat anders. Wanneer je het theorie-examen zelf hebt geregeld, dan kan deze gewoon zonder aanpassingen doorgaan. Heeft je huidige rijschool deze aangevraagd? Dan is het niet mogelijk om de reservering mee te nemen naar een andere rijschool. Dit geldt ook voor je praktijkexamen, overleg in dit geval met je rijschool of je (een deel) van de gemaakte kosten terug kunt krijgen. Pas ook de machtiging aan naar de nieuwe rijschool.