Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tesla Model Y - ANWB Private Lease

De Tesla Model Y leent zijn techniek van de Model 3. De volledig elektrische crossover is echter wel een stuk zwaarder dan zijn sedan-familielid, maar ook flink ruimer. Op een volle batterij kom je in de praktijk zo'n 375 kilometer ver. Alle snelladers van Tesla vind je terug in het navigatiesysteem, zodat je zonder erbij na te denken aan een verre reis kunt beginnen. Onderweg moet een kwartiertje laden genoeg zijn voor tegen de driehonderd kilometer rijbereik.

Tesla Model Y RWD 55 kWh EV (347 pk)

De basisuitvoering van de Model Y komt na de laatste prijsverlagingen ook in aanmerking voor de aanschafsubsidie die de overheid verstrekt. Met de Tesla Model Y kom je op één batterijlading zo’n 345 kilometer ver (WLTP 533 kilometer). Onder optimale omstandigheden zit de batterij aan een snellader binnen een half uurtje weer voor 80% vol. Zoals elke Tesla heeft ook deze elektrische crossover de nodige luxe snufjes aan boord. Tegen meerprijs zijj er echter nog diverse losse opties toe te voegen, zoals een zwart en wit interieur, 20 inch grote wielen. Ook kan je nog kiezen voor deels of geheel zelfrijdende besturiong. Een grotere actieradius én meer vermogen is mogelijk als je kiest voor de upgrade naar de Model Y Long Range Dual Motor AWD.

Private Lease nu de Tesla Model Y. Kies je kleur, accessoires, kilometrage en looptijd en kijk hoeveel jouw Tesla Model 3 per maand gaat kosten.

Aanschafsubsidie van € 2.950,-

Deze auto komt in aanmerking voor de aanschafsubsidie voor elektrische auto's. Deze subsidie geldt ook voor private leasecontracten. Het subsidiebedrag in 2024 voor een nieuwe elektrische auto is net als vorig jaar vastgesteld op €2.950,-. De subsidie geldt voor private leasecontracten van minimaal 4 jaar en voor modellen met een cataloguswaarde van maximaal €45.000,-. Het subsidiebedrag wordt verdeeld over de eerste 48 maanden van het leasecontract. Je krijgt dan € 2.950,- / 48 maanden is € 61,45 per maand.

Let op: De subsidie wordt niet automatisch verrekend met het leasetarief, maar zul je zelf bij de RVO moeten aanvragen.

Foto's

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

Specificaties Tesla Model Y

 • Uitvoering: RWD
 • Carrosserie: SUV (5 deurs)
 • Aantal zitplaatsen: 5
 • Motor (vermogen in pk): EV 255 kW (347 pk)
 • Batterijcapaciteit: 55 kWh
 • Transmissie: automaat
 • Brandstof: Elektriciteit
 • Praktijkverbruik: 15,7 kWh per 100 km
 • Actieradius WLTP: 455 kilometer (praktijkbereik circa 345 km)
 • Trekgewicht: 1.600 kg
 • Kogeldruk: 65 kg

ANWB Test & specificaties Tesla Model Y

De Tesla Model Y rijdt minder sportief dan de Model 3, maar daar stelt de crossover heel veel binnenruimte tegenover. Alternatieven uit andermans showroom bijten ondertussen de tanden stuk op het extra vermogen en het hogere trekgewicht.
Meer over de Tesla Model Y

Geteste auto kan afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

De voordelen van ANWB Private Lease

 • Inclusief Wegenwacht Europa Standaard: en geld terug als je al Wegenwacht hebt
 • Een flexibele kilometerbundel voor als je meer of minder gaat rijden
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag
 • Behoud en opbouw van schadevrije jaren tijdens de leaseperiode
 • Een haal- en brengservice bij onderhoud en reparaties

Je huidige auto inruilen?

Met de ANWB Verkoopservice krijg je gratis en vrijblijvend een gegarandeerd bod op je auto, zonder ongemakkelijke onderhandelingen met potentiele kopers of autobedrijven. Op die manier kun je simpel en snel je huidige auto verkopen als de nieuwe leaseauto geleverd is en kom je niet onnodig zonder auto te zitten.

Contact ANWB Private Lease

Telefoonnummer
088 - 269 20 20 Pech (dag en nacht). Algemene vragen (ma-vr van 08.30 tot 17.30 uur, za 10.00 tot 16.00 uur). Contractuele vragen of melden van schade of onderhoud (ma-vr van 08.00 tot 17.30 uur).
 
WhatsApp +3188 - 269 22 22
en krijg binnen 20 minuten antwoord. (ma-vr van 08.30 tot 21:00, za 10.00 tot 16.00 uur)

Keurmerk

ANWB Private Lease voldoet aan het Keurmerk Private Lease, verantwoord en vertrouwd een privéauto leasen.

Je auto verkopen via de ANWB 

Snel en gemakkelijk je huidige auto verkopen. Geen ongemakkelijke onderhandelingen en een gegarandeerde prijs voor je auto.

Samenwerking

ANWB Private Lease is in samenwerking met LeasePlan.

Disclaimer

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

De levertijden van een nieuwe auto liggen gemiddeld tussen de 20 en de 24 weken. Het verschilt per merk en model. De levertijd van een occasion in de private lease is 4 á 5 weken, nadat onze partner LeasePlan de ondergetekende leaseovereenkomst en de i-Deal betaling ontvangen heeft. Lees meer over de levertijden en de rechten voor de consument op de website van het Keurmerk Private Lease.