Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Smart One EV - ANWB Private Lease

Zorgeloos een nieuwe smart #1 rijden voor een vast bedrag per maand

Smart was vooral bekend van de kleine ForTwo en de ForFour. In dat modellenaanbod komt flink verandering nu Mercedes-Benz samenwerkt met het Chinese Geely. Dat blijkt uit het eerste model uit die samenwerking: de volledig elektrische Smart #1, zo groot en sterk was een Smart nog nooit.

Smart #1 Pro  49kWh EV (272 pk)

De Smart hashtag One (#1) is bij ANWB Private Lease verkrijgbaar in de uitvoering Pro. Die is voorzien van een 49 kWh batterij waarmee het bereik volgens WLPT 310 kilometer is. Reken in de praktijk op zo'n 260 kilometer. De overige uitvoeringen die je kunt leasen zijn voorzien van een 66 kWh batterij. waarmee je tot 420 kilometer ver komt. Dat grotere batterijpakket wordt geleverd in de uitvoeringen Pro+, Premium, Pulse en de sportief uitgevoerde Brabus. In de #1 Pro beschik je al over een uitgebreid aanbod van rijhulpsystemen, een 360 graden camera, LED verlichting en een elektrische bedienbare achterklep. In de overige leverbare uitvoeringen wordt de standaarduitrusting steeds completer. Topmodel is de Brabus, die is voorzien van vierwielaandrijving en twee elektromotoren, goed voor een motorvermogen van maar liefst 428 pk. Snelladen kan de Smart #1 Pro tot 130 kW, de overige uitvoeringen tot 150 kW en dan ben je van 10 tot 80% in minder dan 30 minuten weer klaar.

Aanschafsubsidie van € 2.950,-

Deze auto komt in aanmerking voor de aanschafsubsidie voor elektrische auto's. Deze subsidie geldt ook voor private leasecontracten. Het subsidiebedrag in 2024 voor een nieuwe elektrische auto is net als vorig jaar vastgesteld op €2.950,-. De subsidie geldt voor private leasecontracten van minimaal 4 jaar en voor modellen met een cataloguswaarde van maximaal €45.000,-. Het subsidiebedrag wordt verdeeld over de eerste 48 maanden van het leasecontract. Je krijgt dan € 2.950,- / 48 maanden is € 61,45 per maand.

Let op: De subsidie wordt niet automatisch verrekend met het leasetarief, maar zul je zelf bij de RVO moeten aanvragen.

Foto's

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

Specificaties smart #1

 • Uitvoering: Pro
 • Carrosserie: SUV (5 deurs)
 • Aantal zitplaatsen: 5
 • Motor (vermogen in pk): EV 200 kW (272 pk)
 • Batterijcapaciteit: 49 kWh
 • Transmissie: Automaat
 • Brandstof: Elektriciteit
 • Actieradius WLTP: 310 kilometer (praktijkbereik 260 km)
 • Praktijkverbruik: 21,4 kWh/100 km
 • Trekgewicht: 1.600 kg
 • Kogeldruk: 75 kg

ANWB Test & specificaties smart #1

De Smart #1 blijkt een interessante nieuwkomer. Hij rijdt goed, biedt een rijke uitrusting en een voor deze klasse uniek trekgewicht en (snel)laadtempo.
Meer over de smart #1 Pro+

Geteste auto kan afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering. 

De voordelen van ANWB Private Lease

 • Inclusief Wegenwacht Europa Standaard: en geld terug als je al Wegenwacht hebt
 • Een flexibele kilometerbundel voor als je meer of minder gaat rijden
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag
 • Behoud en opbouw van schadevrije jaren tijdens de leaseperiode
 • Een haal- en brengservice bij onderhoud en reparaties

Je huidige auto inruilen?

Met de ANWB Verkoopservice krijg je gratis en vrijblijvend een gegarandeerd bod op je auto, zonder ongemakkelijke onderhandelingen met potentiele kopers of autobedrijven. Op die manier kun je simpel en snel je huidige auto verkopen als de nieuwe leaseauto geleverd is en kom je niet onnodig zonder auto te zitten.

Contact ANWB Private Lease

Telefoonnummer
088 - 269 20 20 Pech (dag en nacht). Algemene vragen (ma-vr van 08.30 tot 17.30 uur, za 10.00 tot 16.00 uur). Contractuele vragen of melden van schade of onderhoud (ma-vr van 08.00 tot 17.30 uur).
 
WhatsApp +3188 - 269 22 22
en krijg binnen 20 minuten antwoord. (ma-vr van 08.30 tot 21:00, za 10.00 tot 16.00 uur)

Disclaimer

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

De levertijden van een nieuwe auto liggen gemiddeld tussen de 20 en de 24 weken. Het verschilt per merk en model. De levertijd van een occasion in de private lease is 4 à 5 weken, nadat onze partner LeasePlan de ondergetekende leaseovereenkomst en de i-Deal betaling ontvangen heeft. Lees meer over de levertijden en de rechten voor de consument op de website van het Keurmerk Private Lease. Door te kiezen voor ANWB Private Lease wordt er een ANWB-lidmaatschap (€17,- per jaar) voor je afgesloten.

Samenwerking

ANWB Private Lease is in samenwerking met LeasePlan.

Keurmerk

ANWB Private Lease voldoet aan het Keurmerk Private Lease, verantwoord en vertrouwd een privéauto leasen.