Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Explorer EV - ANWB Private Lease

Zorgeloos een nieuwe Ford Explorer rijden voor een vast bedrag per maand

Voor de Europese markt heeft Ford een nieuwe volledig elektrische Explorer ontwikkeld. Ford maakt daarbij gebruik van een platform dat we ook kennen van diverse elektrische Volkswagens. De Explorer is een stoere SUV, met behalve de hoogte ongeveer de afmetingen van een Focus. Er zijn diverse accupakketten leverbaar. De 77 kWh-variant heeft een actieradius van 602 kilometer (WLTP) en komt net als de basisversie in aanmerking voor aanschafsubsidie.

Ford Explorer Standard Range RWD 52kWh EV (270 pk)

De nieuw elektrische Ford Explorer heeft met zijn standaard batterij van 52 kWh (Standard Range) en 170 pk sterke elektromotor een bereik van 380 kilometer (WLTP). Tegen meerprijs kun je de achterwielaangedreven Explorer ook met 77 kWh batterijcapaciteit (Extended Range) en een vermogen van 286 pk leasen. Het bereik van die versie neemt dan toe tot maar liefst 602 kilometer. Tot slot kun je nog kiezen voor een vierwielaangedreven variant die een 79 kWh-batterij en twee elektromotoren, goed voor 340 pk aan boord heeft. Volgens Ford kom je daarmee 566 kilometer ver. De laadsnelheid is voor de standaardversie is maximaal 115 kW. Voor de andere is dat respectievelijk 135 en 185 kW. In alle gevallen neemt het snelladen van 20 naar 80% rond een half uur in beslag.
De naamloze basisuitvoeringen hebben al een uitgebreide standaarduitrusing met een groot verticaal geplaatst infotainmentscherm, een digitaal instrumentarium, stuur- en stoelverwarming, keyless entry en zoals je van een moderene elektrische auto mag verwachten een hele rits veiligheids- en rijhulpsystemen. De Premium-uitvoering heeft als extra nog een maatje grotere lichtmetalen velgen (20 inch), een audiosysteem van Bang & Olufsen, Matrix LED ledkoplampen, elektrische achterklep en speciale bekleding.

Private lease nu een Ford Explorer. Kies uitvoering, kleur, opties en accessoires, kilometrage en looptijd en kijk hoeveel jouw elektrische Ford Explorer per maand gaat kosten:

Aanschafsubsidie van € 2.950,-

Deze auto komt in aanmerking voor de aanschafsubsidie voor elektrische auto's. Deze subsidie geldt ook voor private leasecontracten. Het subsidiebedrag in 2024 voor een nieuwe elektrische auto is net als vorig jaar vastgesteld op €2.950,-. De subsidie geldt voor private leasecontracten van minimaal 4 jaar en voor modellen met een cataloguswaarde van maximaal €45.000,-. Het subsidiebedrag wordt verdeeld over de eerste 48 maanden van het leasecontract. Je krijgt dan € 2.950,- / 48 maanden is € 61,45 per maand.

Let op: De subsidie wordt niet automatisch verrekend met het leasetarief, maar zul je zelf bij de RVO moeten aanvragen.

Foto's

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

Specificaties Ford Explorer EV

 • Uitvoering: RWD 52 kWh
 • Carrosserie: SUV (5-deurs)
 • Aantal zitplaatsen: 5
 • Motor (vermogen in pk): EV 125 kW (170 pk)
 • Batterijcapaciteit: 52 kWh
 • Transmissie: Automaat
 • Brandstof: Elektriciteit
 • Praktijkverbruik: 22,6 kWh/100 km
 • Actieradius WLTP: 380 kilometer 
 • Trekgewicht (ongeremd): 1.000 kg
 • Kogeldruk: 75 kg

De voordelen van ANWB Private Lease

 • De schadeverzekering voor inzittenden is altijd inbegrepen in het maandbedrag
 • Een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Inclusief Wegenwacht Europa Standaard: en geld terug als je al Wegenwacht hebt
 • Een flexibele kilometerbundel voor als je meer of minder gaat rijden
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag

Je huidige auto inruilen?

Met de ANWB Verkoopservice krijg je gratis en vrijblijvend een gegarandeerd bod op je auto, zonder ongemakkelijke onderhandelingen met potentiele kopers of autobedrijven. Op die manier kun je simpel en snel je huidige auto verkopen als de nieuwe leaseauto geleverd is en kom je niet onnodig zonder auto te zitten.

Contact ANWB Private Lease

Telefoonnummer
088 - 269 20 20 Pech (dag en nacht). Algemene vragen (ma-vr van 08.30 tot 17.30 uur, za 10.00 tot 16.00 uur). Contractuele vragen of melden van schade of onderhoud (ma-vr van 08.00 tot 17.30 uur).
 
WhatsApp +3188 - 269 22 22
en krijg binnen 20 minuten antwoord. (ma-vr van 08.30 tot 21:00, za 10.00 tot 16.00 uur)

Keurmerk

ANWB Private Lease voldoet aan het Keurmerk Private Lease, verantwoord en vertrouwd een privéauto leasen.

Je auto verkopen via de ANWB 

Snel en gemakkelijk je huidige auto verkopen. Geen ongemakkelijke onderhandelingen en een gegarandeerde prijs voor je auto.

Samenwerking

ANWB Private Lease is in samenwerking met LeasePlan.

Disclaimer

Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

De levertijden van een nieuwe auto liggen gemiddeld tussen de 20 en de 24 weken. Het verschilt per merk en model. De levertijd van een occasion in de private lease is 4 à 5 weken, nadat onze partner LeasePlan de ondergetekende leaseovereenkomst en de i-Deal betaling ontvangen heeft. Lees meer over de levertijden en de rechten voor de consument op de website van het Keurmerk Private Lease. Door te kiezen voor ANWB Private Lease wordt er een ANWB-lidmaatschap (€17,- per jaar) voor je afgesloten.