Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vogelpoep van je auto verwijderen

Met deze tips is het zo gepiept

Vogelpoep op je auto is niet alleen een vies gezicht, het kan ook de autolak beschadigen. Zeker als je het niet direct weghaalt. Daarom geven we je tips om makkelijk en snel vogelpoep van je auto te verwijderen.

1. Wacht niet te lang

Vogelpoep lijkt misschien niet meer dan een vervelende verrassing, maar het is minder onschuldig dan het lijkt. Vogelpoep bevat namelijk zuren en enzymen die je autolak kunnen aantasten. Zeker als de zon in het spel komt, warmt het op en kan het in je lak branden. Verwijder vogelpoep daarom zo snel mogelijk van je auto. Zorg bijvoorbeeld dat je standaard een pak doekjes in je auto hebt liggen. Daarmee veeg je verse vogelpoep zo weg.

2. Gebruik een prop wc-papier

Is de vogelpoep al opgedroogd, maar nog wel redelijk vers? Dan laat het zich meestal nog vrij makkelijk weghalen. Leg een prop natgemaakt wc-papier op de vieze plek en laat dit een paar minuten liggen. Veeg de vogelpoep daarna weg met het wc-papier.

3. Oude vogelpoep verwijderen

Zit de vogelpoep al een tijdje op je auto, dan krijg je het er met nat wc-papier misschien niet vanaf. Ga in dat geval aan de slag met een milde autoshampoo. Gebruik een microfiber washandschoen en was de plek voorzichtig. Laat het eventueel een paar minuten weken en spoel daarna grondig af met water. Gebruik daarna een andere, schone doek om je auto droog te deppen en watervlekken te voorkomen.

Let op: gebruik nooit een schuurspons en ga niet schrobben, want dat kan zorgen voor krassen.

Voorkomen is beter dan genezen

Geen zin in aangekoekte vogelpoep? Hier nog drie tips om dit zo veel mogelijk te voorkomen:

  • Breng autowax aan over je lak. Wax creëert een beschermende laag. Die voorkomt niet alleen dat vogelpoep in je lak bijt, maar zorgt er ook voor dat je het er makkelijker vanaf wast.
  • Het is een inkoppertje, maar we noemen het toch: kijk goed waar je je auto parkeert. Probeer niet te parkeren op plekken met veel bomen. Zie je veel vogelpoep liggen? Rij dan een blokje om en probeer een andere parkeerplek te vinden.
  • Wordt je auto toch regelmatig doelwit van vogelpoep? En wil je niet elke dag in de weer met schoonmaakspullen? Dan is het gebruik van een autohoes misschien het overwegen waard.
Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.