De slimme GPS tracker voor in je auto

Maak van jouw gewone auto een slimme auto

Met de ANWB Connected voorzie jij jouw auto van een slimme GPS tracker. Hiermee zie je precies waar je auto staat geparkeerd en kun je via de GPS functie op je smartphone de route naar je auto bepalen. Ook kun je bijvoorbeeld jouw auto opsporen bij diefstal. Daarnaast krijg je in combinatie met de Connected Car app onder andere inzicht in de status van je auto, je rijgedrag en tips om brandstof te besparen.

Inzicht in de status van je auto met de ANWB Connected Car connector en app

Wat is GPS?

GPS is een afkorting die staat voor Global Positioning System. Het is een netwerk aan satellieten die rondom de aarde circuleren. Een GPS apparaat ontvangt satellietsignalen en kan daarmee exact je positie op aarde bepalen. Eén van de bekendste toepassingen van GPS is plaatsbepaling. Echter is een GPS apparaat ook erg geschikt om te navigeren en afgelegde afstanden bij te houden. 

ANWB Connected

ANWB heeft een speciale GPS tracker voor in je auto ontwikkeld: de ANWB Connected. Hiermee maak jij van jouw gewone auto een slimme auto.

Met een abonnement op de ANWB Connector haal jij alles uit je auto. Zo kun je door inzicht in je rijgedrag tot 15% besparen op je brandstof. Daarnaast weet je precies hoe het ervoor staat met je auto, hierdoor bieden wij je betere pechhulp en kun je in sommige gevallen pech zelfs voorkomen. Door de GPS tracker weet je waar je auto zich bevindt, hierdoor heb je toegang tot geautomatiseerde ritregistratie. Daarnaast kan je parkeertransactie automatisch worden stopgezet bij het wegrijden zodat je nooit meer teveel betaalt voor parkeren.

Hoe werkt een GPS tracker?

De ANWB Connected connector is voorzien van een GPS tracker. Dit apparaat kan in de OBD poort van jouw auto worden aangesloten. Met het speciale volgsysteem kan de locatie van jouw auto realtime worden bepaald. De gegevens die door de GPS tracker worden verzameld worden middels een SIM-kaart versleuteld verstuurd naar de ANWB Connected Car app. In deze app kun jij live inzien waar jouw auto zich bevindt.

Wat kan een GPS tracker uitlezen?

De data die een GPS tracker kan uitlezen, is sterk afhankelijk van het merk, model en bouwjaar van je auto. Doorgaans leest een connector de zogenoemde ECU (Engine Control Unit) uit. Hiermee kunnen diagnostische storingscodes inzichtelijk worden gemaakt via de Connected Car app. De ECU die de GPS tracker kan uitlezen bestaat uit drie verschillende onderdelen, namelijk: een controller, sensoren en actuatoren. De sensoren en actuatoren die in je auto zitten sturen de informatie door naar de controller. Deze kan de storingscodes uitlezen, waaronder:

  • Problemen met sensoren in de motor, zoals de gasklepsensor, krukassensor, nokkenassensor en inlaatluchtdruksensor
  • Problemen met het roetfilter
  • Luchtlekken
  • Snelheidssensor
  • Brandstofpomp
  • Luchttemperatuursensor

Doordat de storingscodes in de Connected Car app worden weergegeven weet jij al of je auto wat mankeert, soms nog voordat het lampje op het dashboard gaat branden. Daarnaast kan een connector tevens extra informatie uitlezen over de status van je accu, jouw snelheid, remgedrag en het stationair draaien van de motor. Op basis van deze informatie is de eco-score in de Connected Car app opgebouwd. Hiermee kunnen we je extra tips geven hoe jij op brandstof kunt besparen. We zijn continu bezig om de ANWB Connected door te ontwikkelen. Hierdoor zijn we in de toekomst in staat om steeds meer informatie uit de GPS tracker uit te lezen. Zo voorzien we jouw van een nog betere dienst.

Hoe installeer ik een GPS tracker in mijn auto?

De GPS tracker kun je eenvoudig inbouwen in je auto. De ANWB Connected connector is bij ontvangst direct gereed voor gebruik. In slechts drie eenvoudige stappen kun jij gebruik maken van een slimme GPS tracker.

1. Download en installeer de Connected Car app

In de ANWB Connected Car app wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij ANWB Connected kunt installeren voor jouw auto. De app is in de app stores beschikbaar voor Android en Apple. Let op: Voor de optimale werking raden wij je aan om de laatste versie te installeren. De app werkt op telefoons vanaf Android versie 4.4 en iOS versie 9.1.

2. Volg de stappen vanuit de app

Nadat je de Connected Car app hebt geïnstalleerd kun je de GPS tracker instellen. In de app worden specifiek de installatie instructies getoond voor jouw auto.

3. Plaats de connector in de OBD poort van jouw auto

De connector is een kleine GPS tracker welke kan worden aangesloten via de OBD (On Board Diagnostics) poort in jouw auto. De plaats van de OBD poort verschilt per auto. In de meeste gevallen is de OBD poort te vinden in het dashboard onder de stuurkolom. In de app vind je een simpele uitleg om de connector in je auto te plaatsen.

Meer weten over de ANWB Connected? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

ANWB Smart Driver

Ons nieuwe product is ANWB Smart Driver, nadrukkelijk gericht op het voorspellen en voorkomen van pech en op het versnellen en verbeteren van pechhulp.  Als we storingen zien aankomen, voorzien onze experts je van advies. Heb je toch pech, dan komt de Wegenwacht geïnformeerd naar je toe. Ook biedt Smart Driver crash assistentie: als je betrokken bent bij een ongeval, bieden we hulp.

Smart Driver is dan ook een uitbreidingsoptie bij het Wegenwacht-pakket. Je krijgt zelf een gratis autocheck van een van onze Wegenwachten. 

Meer informatie over ANWB Smart Driver