Is een gps-tracker in je auto handig?

Vind je auto gemakkelijk terug

Het kan je zomaar overkomen: je gaat naar een vreemde stad, parkeert je auto en gaat op pad om te shoppen of naar een afspraak. Maar dan? Waar staat je auto ook alweer? Met een gps-tracker vind je hem in een handomdraai terug. En gps heeft meer voordelen.

Gps staat voor global positioning system. Het is een netwerk aan satellieten die rondom de aarde circuleren. Een gps-apparaat op aarde ontvangt die satellietsignalen en kan daarmee je exacte positie bepalen. Het systeem wordt daarom met name gebruikt om te navigeren en afgelegde afstanden bij te houden. Een navigatieapparaat kan niet zonder de satellieten.

Hoe werkt een gps-tracker?

Dankzij het gps in je navigatieapparaat weet je dus altijd waar je bent. Maar je kunt er niet op inloggen om uit te vinden waar je auto staat. Daarvoor heb je een zogenaamde gps-tracker nodig. Deze zijn in heel veel vormen leverbaar, met prijzen van enkele tientjes tot honderden euro’s, afhankelijk van de diensten die je zoekt. Wil je alleen weten waar je auto staat, dan heb je voldoende aan een tracker die middels een app laat zien waar je auto staat. Ook handig wanneer je auto wordt gestolen. Wel is het zo dat de goedkopere trackers nogal snel worden ontdekt door het dievengilde. Wil je er eentje die niet opvalt of te vinden is, dan betaal je daar flink voor. Sommige verzekeraars eisen overigens een volg- of terugvindsysteem in dure auto’s.

ANWB Smart Driver en GPS

Gps is niet meer weg te denken in hedendaagse mobiliteit. Ook de ANWB maakt er gebruik van, bijvoorbeeld met ANWB Smart Driver. Niet alleen helpt Smart Driver om pech te voorspellen – en te voorkomen, bijvoorbeeld door tijdig te waarschuwen dat je accu aan vervanging toe is – het kan zelfs automatisch de hulpdiensten inschakelen bij een ongeval. Registreert Smart Driver een ongeval, dan weet de ANWB Alarmcentrale dankzij gps precies waar de auto zich bevindt. Reageert de bestuurder niet op een telefoontje van de alarmcentrale, dan worden de hulpdiensten onmiddellijk naar de gps-locatie gestuurd.

Iets minder ernstig: sta je stil met pech, dan is het voor de Wegenwacht duidelijk waar je staat. Vaak heeft Smart Driver dan bovendien al uitgevonden waarom je stilstaat en kun je nog sneller worden geholpen. 

De beste aanvulling op Wegenwacht

Smart Driver is de ideale aanvulling op je Wegenwacht-pakket. Het systeem houdt de conditie van je auto in de gaten, je vergeet nooit meer waar je geparkeerd hebt en je krijgt zelfs een gratis autocheck door een van onze Wegenwachten ter waarde van 100 euro!

Meer informatie over ANWB Smart Driver.