Auto delen

Auto delen

Lees hier alle informatie die je nodig hebt als je jouw auto wilt verhuren of wilt huren van iemand anders.

Auto delen

Auto delen

Door je auto te delen, help je een ander, draag je bij aan een beter milieu en bestrijd je de drukte op de Nederlandse parkeerplaatsen. En dan zijn er nog de extra inkomsten op de dagen dat jouw auto helemaal niet wordt gebruikt. Dat laatste is vaker dan je misschien denkt. Auto's staan gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd stil.

Ook de voordelen voor de gebruikers van deelauto's zijn vanzelfsprekend. Je bespaart kosten op aanschaf, onderhoud en de reparaties van een auto. Een deelauto gebruiken is mogelijk voor een uurtje of een paar dagen en het ophalen kan 7 dagen per week. Je hebt bovendien een ruime keuze uit modellen: een busje voor een verhuizing, een cabriolet voor een zomerse rit of een milieuvriendelijke elektrische auto.

Alles over het delen van je auto

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Het delen van een auto wordt steeds populairder. Maar hoe werkt het precies als je je auto beschikbaar wilt stellen, of als je een keer een auto nodig hebt?

Kosten en opbrengsten

Kosten en opbrengsten

Wat levert het je op, als je een auto deelt? En wat ben je kwijt als je een dagje een auto leent via een deelplatform?

Verzekering en boetes

Verzekering en boetes

Stel er ontstaat schade aan je auto, of de lener heeft een bekeuring gekregen. Zijn deze gevallen verzekerd of moet je daar zelf voor opdraaien?

Welke aanbieders zijn er?

Welke aanbieders zijn er?

Stel je hebt een auto en hebt 'm lang niet altijd nodig. Of je wilt een auto lenen. Deze aanbieders helpen je bij het delen en lenen van een auto.

Auto deel alternatieven

Auto deel alternatieven

Eigenlijk voel je niet zoveel voor het delen van een auto. Dit zijn andere mogelijkheden om af en toe over een auto te beschikken!