Naar artikel

Auto delen

In Nederland staan 8 miljoen auto's gemiddeld 23 uur per dag stil. Hoe kan dat slimmer?

Auto delen 

Auto delen

Door je auto te delen, help je een ander, draag je bij aan een beter milieu en bestrijd je de drukte op de Nederlandse parkeerplaatsen. En dan zijn er nog de extra inkomsten op de dagen dat jouw auto helemaal niet wordt gebruikt. Dat laatste is vaker dan je misschien denkt. Auto's staan gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd stil.

Ook de voordelen voor de gebruikers van deelauto's zijn vanzelfsprekend. Je bespaart kosten op aanschaf, onderhoud en de reparaties van een auto. Een deelauto gebruiken is mogelijk voor een uurtje of een paar dagen en het ophalen kan 7 dagen per week. Je hebt bovendien een ruime keuze uit modellen: een busje voor een verhuizing, een cabriolet voor een zomerse rit of een milieuvriendelijke elektrische auto.

Alles over het delen van je auto

Hoe werkt het? 

Het delen van een auto wordt steeds populairder. Maar hoe werkt het precies als je je auto beschikbaar wilt stellen, of als je een keer een auto nodig hebt?

Prijzen en opbrengsten 

Wat levert het je op, als je een auto deelt? En wat ben je kwijt als je een dagje een auto leent via een deelplatform?

Ongeval, schade, verzekering 

Als er schade ontstaat aan je auto, of de lener heeft een bekeuring gekregen, is dat dan verzekerd of draai je daar zelf voor op?