Naar artikel

Pech tijdens je reis

ANWB Alarmcentrale

Heb je te maken met pech in het buitenland? Bij de ANWB Alarmcentrale kun je 24/7 rekenen op professionele hulp en ondersteuning. We doen er alles aan om je snel weer op weg te helpen.

Op de achterkant van je lidmaatschapspasje vind je een telefoonnummer waarmee je kunt bellen vanuit het buitenland naar de ANWB Alarmcentrale. Blijf kalm en zorg voor veiligheid voor jou en je reisgenoten. De ANWB doet er intussen alles aan om je zo snel mogelijk te helpen. Die hulp kan per land verschillen. Uiteraard houden we je op de hoogte via telefoon en sms.

Algemeen

De pechhulp wordt in veel Europese landen verzorgd door zusterclubs van de ANWB. Denk aan bijvoorbeeld Duitsland, Italië, Zwitserland en Noorwegen. Maar een Wegenwacht zoals wij die in Nederland hebben, bestaat niet overal. In dat geval word je weggesleept naar een garage.

Frankrijk

Bel altijd eerst 112. En bel bij de garage de ANWB Alarmcentrale +31 70 314 14 14. Frankrijk kent geen wegenwachtorganisatie. Op snelwegen zijn alleen dépanneurs (bergers) bevoegd om mensen te helpen. Zij slepen je altijd naar een garage. Pas daar wordt gekeken wat er met de auto aan de hand is en word je auto eventueel gerepareerd. Het begrip snelweg moet je ruim nemen. Het gaat niet alleen om de tolwegen (‘péage’) maar ook om de A-wegen, afritten, parkeerplaatsen, rustplaatsen (aires d’autoroute), benzinestations en N-wegen.


ANWB Alarmcentrale bellen voor hulp

ANWB regelt hulp

Reparatie bij garage

 

Reparaties langer dan 48 uur en vervangend vervoer

 

Transport voertuig naar Nederland

 

Wachttijd

Andere leden bekeken ook

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa Service krijg je altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale

Shop nu
Shop alles voor je autovakantie 

Bereid je autoreis goed voor. Bekijk ons assortiment voor een fijne trip!

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden