Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Buikklachten op reis

Klantverhalen op reis

In de serie 'Klantverhalen op reis' nemen we je mee in de ervaringen van onze klanten. We laten zien met welke problemen wij klanten in het buitenland helpen. Centraal onderwerp van deze case is een gebroken been. Je leest hier wat dit precies inhoudt, hoe de ANWB Alarmcentrale je hierbij kan helpen en welke kosten je ANWB Reisverzekering vergoedt.

Klantverhaal

''Met mijn man en dochters van 2 en 7 jaar was ik op vakantie in Turkije. Een dag voor onze terugreis begon mijn dochter van 7 jaar te overgeven en kreeg ze ook diarree. Nadat dit een dag aangehouden had, meldden we ons bij de arts van het hotel.

De arts regelde direct een ambulance en opname in een kliniek waar hij connecties mee had. Mijn dochter kreeg een infuus en gelukkig ging het snel beter met haar. Ik nam contact op met de Alarmcentrale en zij regelden de garantstelling voor de kosten in het ziekenhuis. Hierdoor misten mijn dochter en ik wel onze terugreis naar Nederland.

Nadat duidelijk was dat de behandeling aansloeg, is mijn man met mijn andere dochter wel op onze oorspronkelijke vlucht naar huis gereisd. De Alarmcentrale heeft, nadat mijn dochter ontslagen was en de arts akkoord had gegeven voor de terugreis, voor mij en mijn dochter een nieuwe vlucht naar Nederland geregeld en een taxi naar huis.''

 

Ongeveer 6% van de Alarmcentrale meldingen met een medische aard betreft een maag-/darminfectie.

Tips van de Alarmcentrale

Tip 1: bel de Alarmcentrale

Bel altijd de ANWB Alarmcentrale voor advies en het betalen van medische kosten.

Tip 2: Let op bij privéziekenhuizen

In toeristische gebieden in Turkije heb je vaak te maken met privéziekenhuizen. Neem hiervoor altijd direct contact op met de alarmcentrale voor advies en garantstelling van de kosten.

Wist je dat...

je zorgverzekering het Nederlandse tarief hanteert? Medische kosten die je in het buitenland maakt, worden daarom soms niet of slechts deels vergoed. Met de aanvullende dekking 'Medische kosten' op je ANWB Reisverzekering ben je wel goed verzekerd.