Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maarten van Rossumpad etappe 14

Nederland, Gelderland, Apeldoorn

Het Maarten van Rossumpad van 's-Hertogenbosch naar Steenwijk is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre, het gebied waar het pad doorheen loopt. Een mooi stukje Nederland tussen Ommen en Den Bosch, dat door Marsman zo treffend is beschreven in zijn gedicht ’denkend aan holland’. Je zult tijdens je wandeling ontdekken dat al zijn waarnemingen nog steeds kloppen. Nederland heeft meer groen dan je denkt. Het Maarten van Rossumpad is met zijn 384 kilometer daarvan het beste bewijs.Rond Apeldoorn is het wandelen in een koninklijke omgeving. Naar Paleis het Loo waar Willem III met de bouw het Loo Versailles wilde overtreffen. Kijk maar eens of hem dat gelukt is voor u bij Vaassen het mooie kasteel Cannenburch ziet liggen. Het is door Maarten van Rossum in de 16e eeuw gebouwd.

Gedurende deze 14de etappe van het Maarten van Rossumpad wandel je rond Apeldoorn in een koninklijke omgeving. Naar Paleis het Loo waar Willem III met de bouw het Loo Versailles wilde overtreffen. Kijk maar eens of hem dat gelukt is voor u bij Vaassen het mooie kasteel Cannenburch ziet liggen. Het is door Maarten van Rossum in de 16e eeuw gebouwd.

Het Maarten van Rossumpad is een Lange Afstand Wandelpad (LAW) van Wandelnet.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.