Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkerbekroute Hoogtepunten van de Hondsrug

Nederland, Drenthe, Borger

Verrassend, avontuurlijk en vol historie. Dat is deze Lekkerbekroute langs de hoogtepunten van de Drentse Hondsrug. De wandeling begint bij het Hunebedcentrum in Borger waar je koffie drinkt met uitzicht op het grootste hunebed van Nederland. Eenmaal op pad zal je op nog veel meer plekken hunebedden en grafheuvels ontdekken. De twee langere routes voeren bovendien langs het Boomkroonpad, dat je op ruim twintig meter hoogte tussen de boomtoppen door leidt. Wie de langste wandelroute volgt, krijgt nog een extra beloning: de bijna tropisch ogende, helderblauwe zwemplassen ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld.

Tip: de route is 18,5 km, maar is in te korten naar 12,5 of 5 km.

Leuk voor kids: 5 km-route: Het Hunebedcentrum met o.a. een kinderspeurtocht. Onderweg verschillende hunebedden. De wandelroutes van 12,5 en 18,5 kilometer doen het Boomkroonpad aan. Bij de 18,5 km-route kunnen de kids zich ook uitleven in de Kids Boulderhal bij Koerscafé Gasselte en zwemmen en spelen in zwemplassen ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld.

Lekkerbekroute Om de Wijde Blik

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.