Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade tijdens verhuizing: wat is verzekerd?

Alle spullen zijn ingepakt dus het verhuizen kan beginnen! Een flinke klus, waarbij soms helaas ook wel eens iets beschadigd raakt. Hoe zit het dan met je verzekering? We leggen het uit aan de hand van een aantal voorbeeldsituaties.

Situatie 1: Je spullen raken beschadigd tijdens je rit met het verhuisbusje

Rijden met een grote en zwaarbeladen bus is niet voor iedereen dagelijkse kost. Als je onderweg een ongeluk krijgt waardoor je spullen beschadigen, valt dit onder de dekking van je ANWB Inboedelverzekering.

Situatie 2: De hulptroepen laten per ongeluk een verhuisdoos vallen

Een verhuizing gaat een stuk makkelijker met extra hulp. Fijn als je vrienden en familie ook de handen uit de mouwen steken. Maar stel dat zij per ongeluk een verhuisdoos laten vallen waar nét wat breekbare spullen in zaten? Dan kun je dit bij je eigen inboedelverzekering claimen.

Situatie 3: Je beschadigt per ongeluk zelf je spullen

Heb je zelf op de verhuisdag opeens twee linkerhanden en laat je iets vallen? Schade die je per ongeluk zelf aan je spullen veroorzaakt is in de ANWB Inboedelverzekering gedekt. Ook als dit tijdens een verhuizing gebeurt.

Situatie 4: Het huis zelf raakt beschadigd, zoals vloeren, muren of ramen

De muren zijn netjes geverfd en de (nieuwe) vloer ligt er perfect bij. Het is helemaal klaar om ingericht te worden. Maar tijdens de verhuizing gaat het mis. Bijvoorbeeld omdat de wieltjes van de steekwagen krassen veroorzaken op je houten vloer. Een zware kast omvalt en die nieuw gestucte muur beschadigt of door de ruit valt.

Schade aan de woning zelf, is verzekerd in de ANWB Opstalverzekering. Gaat het om schade aan een vloer? Dan hangt het van het type vloer af of het onder je inboedel of opstal valt. Lees hier meer over misverstanden rondom de verzekering van je vloer.

Situatie 5: Het verhuisbedrijf dat je hebt ingeschakeld, veroorzaakt schade

Als je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt, zijn zij verantwoordelijk voor de verzekering van de schade. Bekijk goed wat de voorwaarden zijn van het bedrijf dat jij hebt ingeschakeld en waar zij wel of niet voor verantwoordelijk zijn.

Situatie 6: Er ontstaat schade tijdens het klussen

Nog even een laatste muur verven, een vloertje leggen of lamp ophangen? Tijdens het klussen kan er schade ontstaat. Of klusschade wel of niet verzekerd is leggen we uit.

Woonverzekering tijdens je verhuizing

Bij een verhuizing is het slim je woonverzekeringen goed te checken. De belangrijkste dingen waar je op moet letten bij je opstal- en inboedelverzekering tijdens een verhuizing hebben we al voor je op een rij gezet.

ANWB Woonverzekering afsluiten

Sluit eenvoudig een ANWB Inboedelverzekering of Opstalverzekering af voor je nieuwe woning. Heb je al een ANWB Woonverzekering? In Mijn ANWB geef je heel eenvoudig je nieuwe adresgegevens door en ontvang je direct een nieuwe polis.