Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Extra voordelig: een tweede voertuig verzekeren

Profiteer direct van een hoge no-claimkorting

Bij de aanschaf van een (nieuwe) auto, motor of caravan hoort ook het afsluiten van een verzekering. De ANWB heeft een aantrekkelijke regeling waarbij je met een tweede voertuig kunt profiteren van dezelfde no-claimkorting als je eerste voertuig.

Dezelfde no-claimkorting op je tweede voertuig

Je hebt een auto of motor, maar beschikt ook nog over een ander voertuig? Als je je eerste voertuig bij de ANWB hebt verzekerd, kun je met je tweede voertuig profiteren van dezelfde no-claimkorting. Dit is de korting die je krijgt bij een auto- of motorverzekering als je minimaal een jaar schadevrij rijdt. Zo is je 2e voertuig extra voordelig verzekerd.

Schadevrije jaren opbouwen

Je profiteert met je tweede voertuig bij de ANWB van dezelfde no-claimkorting als je eerste voertuig ook bij de ANWB is verzekerd. De schadevrije jaren van het eerste voertuig ontvang je niet. Deze moet je met het tweede voertuig apart opbouwen. Als het om een nieuw voertuig gaat, start je met 0 schadevrije jaren. Gaat het om een tweede voertuig dat je bij een andere verzekeraar hebt verzekerd? Dan neem je de reeds opgebouwde schadevrije jaren wel mee.

De volgende combinaties voor een tweede voertuig verzekeren zijn mogelijk:

Auto Auto
Auto Motor
AutoCamper
MotorAuto
Motor

Motor


Voorbeeld

Je hebt 5 schadevrije jaren. Dat wil zeggen dat je 5 jaar geen schade hebt geclaimd en schadevrij hebt gereden. Met die 5 jaar bouw je een no-claimkorting op van 65%. Als je een tweede voertuig verzekert bij de ANWB, dan ontvang je voor dit voertuig dezelfde no-claimkorting.

Schadevrije jaren

No-claimkorting

8

80%

7

75%

6

70%

5

65%

4

60%

3

55%

2

50%

1

45%


Dezelfde schadevrije jaren op je derde voertuig dan je tweede

Je beschikt over twee gezinsauto’s en gaat nog een (nieuwe) derde auto kopen? Als je je eerste twee auto’s hebt verzekerd bij de ANWB, dan kun je met je derde voertuig profiteren van dezelfde schadevrije jaren als je tweede voertuig. Belangrijk is dus om te kijken naar de opgebouwde schadevrije jaren van het tweede voertuig.

Voorbeeld

Een tweede gezinsauto heeft inmiddels vier schadevrije jaren opgebouwd. Je koopt een derde auto, dan kunnen de schadevrije jaren van de tweede gezinsauto als extra treden worden overgenomen op de derde auto.

Heb je een bromfiets en ga je een (nieuwe) motor of auto kopen?

Het is ook mogelijk om je opgebouwde schadevrije jaren van je ANWB Bromfietsverzekering te gebruiken als extra kortingsmogelijkheid op je auto- of motorverzekering.

De volgende voorwaarden gelden:

  • De bromfietsverzekering mag maximaal 1 jaar geleden beëindigd zijn. Er hoeft in deze gevallen geen originele royementsverklaring (schriftelijk document met opgebouwde schadevrije jaren) ingestuurd te worden.
  • De bromfietsverzekering is nog lopend
  • Tot wel 55% no-claimkorting op je auto- of motorverzekering (max. 3 schadevrije jaren)