Extra voordelig: een tweede voertuig meeverzekeren

Profiteer direct van een hoge no-claim korting

Bij de aanschaf van een (nieuwe) auto hoort ook het afsluiten van een autoverzekering. De ANWB heeft een aantrekkelijke regeling waarbij je met een tweede voertuig kan profiteren van dezelfde no-claim korting als je eerste voertuig.

Dezelfde no-claim korting op je tweede voertuig

Je hebt een auto of motor in je bezit, maar je beschikt ook nog over een ander voertuig? Als je je eerste voertuig bij de ANWB hebt verzekerd, kun je profiteren van dezelfde no-claim korting. Dit is de korting die je krijgt bij een autoverzekering als je een jaar lang of meer schadevrij rijdt. 

Schadevrije jaren opbouwen

Je profiteert met je tweede voertuig bij de ANWB alleen van dezelfde no-claim korting als je eerste voertuig ook bij de ANWB is verzekerd. De schadevrije jaren van je eerste voertuig ontvang je niet. Deze hoort het tweede voertuig apart op te bouwen. Indien het om een nieuw te verzekeren voertuig gaat, start je bij 0 schadevrije jaren. Gaat het om een tweede voertuig dat je bij een andere verzekeraar hebt verzekerd? Dan neem je de reeds opgebouwde schadevrije jaren van dit tweede voertuig mee. 

De volgende combinaties voor een tweede voertuig verzekeren zijn mogelijk:

 Auto  Auto
Auto  Motor
Auto Camper
Motor Auto


Voorbeeld

Je hebt 5 schadevrije jaren. Dat wil zeggen dat je geen schade hebt geclaimd en schadevrij hebt gereden. Met die 5 jaar bouw je een no-claim korting op van 65%. Als je een tweede voertuig verzekert bij de ANWB, dan ontvangt je tweede voertuig dezelfde no-claim korting. De no-claim korting kan oplopen tot wel 80%.

Overzicht opbouw no-claim korting

Dekkingen

Voor zowel de auto-, motor- als camperverzekering zijn er drie soorten dekkingen: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco (Allrisk). 

Een WA-dekking is verplicht bij een auto. Als je schade aan je auto deels wilt verzekeren, dan kun je kiezen voor Beperkt Casco. Wil je alle schade vergoed hebben? Dan is de Volledig Casco de beste keus. Met deze uitgebreide dekking wordt zowel de schade aan andere auto's die jij hebt veroorzaakt als schade aan je eigen auto vergoed.

Wil je een tweede auto verzekeren? Dan kun je een ANWB Autoverzekering afsluiten. Ook als je beide voertuigen wilt overzetten naar een ANWB Autoverzekering is dat mogelijk.