Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweede voertuig-regeling

Verzeker meerdere voertuigen voor een extra voordelige premie

Heb jij thuis meerdere auto's staan, of heb je naast een auto ook een motor, bromfiets of camper? Als je voor meerdere voertuigen een verzekering afsluit bij de ANWB, profiteer je van een voordelige premie. Bekijk de mogelijkheden van onze tweede voertuig-regeling voor een korting op jouw tweede premie.

Snel naar 
Hoe werkt het | Hoeveel korting en welke voertuigen | Derde voertuig | Voorwaarden bij bromfiets

Hoe werkt het?

Als je een verzekering hebt en je claimt geen schade, bouw je schadevrije jaren op. Hiermee krijg je no-claim korting op jouw verzekeringspremie. Bij ANWB Verzekeren kan je jouw opgebouwde no-claim korting (voor een groot deel) meenemen wanneer je een tweede verzekering bij ons afsluit. Je krijgt dan korting op beide premies. Hoeveel korting je kan meenemen, hangt af van de voertuigen die je verzekert.

Voorbeeld

Stel: je hebt 5 jaar lang geen schade geclaimd op jouw ANWB Autoverzekering. Hiermee bouw je een no-claimkorting op van 65%. Je besluit een tweede auto te kopen, en verzekert deze ook bij de ANWB. Met de tweede voertuig-regeling kan je jouw no-claim korting deels meenemen naar je tweede verzekering. In dit geval krijg je meteen een korting van 65% op beide premies. Lees meer over het verzekeren van een tweede auto.

Schadevrije jaren meenemen

Let op: de schadevrije jaren van je eerste verzekering kan je niet meenemen. Als het om een nieuw voertuig gaat, start je met 0 schadevrije jaren. Deze moet je met jouw tweede voertuig apart opbouwen. Gaat het om een voertuig dat je eerder bij een andere verzekeraar had verzekerd? Dan kan je de reeds opgebouwde schadevrije jaren wél meenemen.

Hoeveel korting voor welke voertuigen

De tweede voertuig-regeling geldt voor auto's, maar ook voor andere voertuigen. Het type voertuigen dat je verzekert is bepalend voor hoeveel korting je mee kan nemen. In onderstaande tabel zie je welke combinaties van voertuigen mogelijk zijn. En wat de maximale korting is die je mee kan nemen naar je tweede verzekering.

Eerste voertuigTweede voertuigMax. korting op tweede premie

Auto 

Auto 

65% 

Auto 

Motor 

80% 

Auto 

Camper 

80% 

Motor 

Motor 

80% 

Motor 

Auto 

65% 

Bromfiets* 

Auto 

55% 

Bromfiets* 

Motor 

55% 

Voorbeeld

Stel: op je motorverzekering heb je al 80% no-claim korting opgebouwd. Kies je ervoor om een tweede motor te verzekeren? Dan kan je de gehele 80% korting meenemen voor je tweede premie. Maar kies je ervoor om een tweede auto te verzekeren? Dan kan je maximaal 65% korting meenemen. Als je voor je tweede auto al schadevrije jaren had opgebouwd, kan je totale korting voor de nieuwe premie oplopen tot 80%.

Korting bij een derde voertuig

Ook bij een derde voertuig kan je de tweede voertuig-regeling toepassen. In dat geval zijn de opgebouwde schadevrije jaren van het tweede voertuig bepalend.

Voorbeeld

Stel: je hebt thuis twee gezinsauto's staan. De eerste auto heeft al 13 schadevrije jaren, en met de tweede auto heb je 4 schadevrije jaren opgebouwd. Als je een derde auto koopt en die verzekert bij ANWB, zijn de schadevrije jaren van de tweede auto bepalend voor de korting op je nieuwe premie. Dankzij de 4 schadevrije jaren van je tweede auto krijg je direct 60% korting op de premie van je derde verzekering.

No-claim korting van een bromfietsverzekering meenemen

Wil je de no-claim korting van je bromfietsverzekering inzetten voor een tweede auto- of motorverzekering? Dat kan in de volgende gevallen:

  • De bromfietsverzekering mag maximaal 1 jaar geleden beëindigd zijn. Er hoeft in deze gevallen geen originele royementsverklaring (schriftelijk document met opgebouwde schadevrije jaren) ingestuurd te worden.
  • De bromfietsverzekering is nog lopend.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.