Snorscooterverzekering
Leden 5% korting

Snorscooterverzekering

 • ANWB Pechhulp mogelijk
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Snorscooterverzekering

Je snorscooter goed en voordelig verzekerd

Ben je van plan een nieuwe of gebruikte snorscooter te kopen? Je regelt je snorscooterverzekering snel en eenvoudig bij ANWB. Zo ga je altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Kies de dekking die bij je past

Bij de ANWB heb je voor je Snorscooterverzekering de keuze uit drie basisdekkingen: WA, WA+Diefstal of WA + Diefstal + Aanrijding. Deze kun je compleet maken met verschillende aanvullende dekkingen, zoals de 3 jaar aanschafwaardegarantie.

Binnen 5 minuten afsluiten

Je sluit je ANWB Snorscooterverzekering eenvoudig online af. Ga direct aan de slag met het berekenen van je premie. Na het afsluiten zit de bevestiging in je mail en je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

Bereken je premie

Dekking ANWB Snorscooterverzekering

WA

 • Schade aan anderen

Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
Aanbevolen

Diefstal en Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Rechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB je met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade.

Ongevallen voor Opzittenden

Je wilt er niet aan denken, maar je kan blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met je snorfiets. Met de unieke dekking Ongevallen voor Opzittenden keert ANWB uit aan jou of jouw nabestaanden.

Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-.

Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

 

Aanschafwaardegarantie

De ANWB Snorfietsverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe brommers en scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je snorfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed.

Met de aanvullende drie jaar aanschafwaardegarantie ben je maar liefst drie jaar verzekerd van je aankoopbedrag!

 

Tips & Service

Pechhulp voor je bromfiets

Pechhulp voor je bromfiets

De ANWB biedt ook hulp voor je bromfiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met Wegenwacht pechhulp bromfiets kun je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Aanschafwaardegarantie bromfiets

Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed indien je kiest voor de Diefstal en/of Aanrijding dekking.

Neem je no-claim korting mee naar een ANWB Auto- of Motorverzekering

Neem je no-claim korting mee naar een ANWB Auto- of Motorverzekering

Ruil je jouw bromfiets toch liever in voor een auto of motor? Dan kan je jouw no-claim korting (met een maximum van 3 treden) meenemen naar de ANWB Auto- of Motorverzekering.

Korting

No-claim korting tot 75%

Bij je snorscooterverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op je snorscooterverzekering.

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op de snorscooterverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de snorscooterverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

GPS-beveiliging op je snorscooter?

Is je snorscooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Snorscooterverzekering! Meer over de Track en Trace korting!

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijd je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

Schadevrije jaren zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht bij je
Een groene kaart bij je hebben is voor je bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. Je krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. Je moet wel kunnen bewijzen dat je verzekerd bent, bijvoorbeeld door een kopie van de groene kaart of een digitale groene kaart.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wil je toch een groene kaart ontvangen? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222. Je ontvangt dan alsnog een groene kaart voor je bromfiets van ons.

Het eigen risico geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125
 • bij beschadiging: € 125

Meer over het eigen riscio.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht