Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisverzekering voor bergsport

Is jouw vakantie in de bergen verzekerd?

De bergen: een heerlijke omgeving om even tot rust te komen óf om het avontuur op te zoeken. Je kunt op allerlei sportieve manieren je tijd doorbrengen. Maar hou er wel rekening mee dat niet iedere bijzondere sport gedekt is in je reisverzekering.

Reisverzekering bergsporten

Ben je benieuwd of je reisverzekering past bij je reisplannen? Wij hebben voor een aantal veelvoorkomende bergsporten op een rij gezet hoe dit is geregeld in je ANWB Reisverzekering.

Wandelen of hiken

Ben jij van plan om rustig te wandelen door de bergen? Of wil je er juist met rugzak op een langere trektocht maken? Dan ben je in je reisverzekering standaard verzekerd voor onvoorziene uitgaven. Je hoeft hiervoor geen aanvullende dekking af te sluiten.

Abseilen

Verruil je een rustige wandeling liever voor abseilen? Let er dan op dat dit niet standaard gedekt is in je reisverzekering. Abseilen houdt in dit geval in dat je met een touw en een katrol langs een steile wand afdaalt. Je hebt voor de activiteit de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten nodig. Let er op dat je hierbij geen aanspraak kan maken op de aanvullende dekking ongevallen, als je die hebt.

Canyoning

Lekker wandelen en klimmen in nauwe bergspleten, al dan niet met hulpmiddelen. Voor velen is canyoning een super ervaring. Ook voor deze activiteit geldt dat je je aanvullend moet verzekeren voor bijzondere sporten. De aanvullende dekking ongevallen is hier niet voldoende. 

Rots- of bergklimmen

Rots- of bergklimmen betekent - anders dan abseilen - dat je langs een niet gebaand pad naar boven of beneden klimt. Dit doe je met of zonder hulpmiddelen. Voor deze sport biedt de ANWB Reisverzekering geen dekking.

Bouldering

Een andere manier om een berg op te gaan is zonder zekering, ook wel bouldering genoemd. Ook deze sport dekt onze reisverzekering niet.

Staat de bergsport die jij wilt uitoefenen hierboven niet vermeld? Bekijk het volledige overzicht van gevaarlijke sporten om te zien wat wel of niet is verzekerd.

Reisverzekering afsluiten

Voor alle vakanties geldt dat het slim is ook de aanvullende dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Als je een bijzondere sport uitoefent, zoals canyoning, ben je alleen voor medische kosten verzekerd als je óók de dekking bijzondere sporten hebt. Let bij het regelen van je vakantie dus goed op of je reisverzekering past bij jouw plannen.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.