Oldtimerverzekering
Leden 5% korting

Oldtimerverzekering

Je oldtimer goed verzekerd bij ANWB. Zowel voor je motor als auto.

Oldtimerverzekering

Goed verzekerd toeren

Bij de ANWB begrijpen we dat jouw klassieke auto of motor bijzonder is. Met onze oldtimerverzekering ga je altijd goed verzekerd op pad. Je oldtimer is uitgebreid verzekerd tegen diefstal en schade. Je stelt de oldtimerverzekering samen zoals jij dat wilt en je bepaalt dus zelf of je schade aan je klassieker wel of niet wilt meeverzekeren.

Taxatiewaarde vergoed

Taxatiewaarde vergoed

De ANWB heeft twee oldtimerverzekeringen: Oldtimerverzekering Auto en de Oldtimerverzekering Motor. Bij beide krijg je met een cascodekking bij diefstal of total loss de taxatiewaarde uitgekeerd (als je een geldig taxatierapport hebt dat maximaal drie jaar oud is).

De dekking die bij je past

De dekking die bij je past

Bij de oldtimerverzekering van de ANWB heb je de keuze uit twee basisdekkingen. Met de dekking WA ben je verzekerd voor de schade die jij met je auto of motor veroorzaakt aan anderen. Met de dekking Volledig Casco ben je voor verschillende schades verzekerd inclusief schade aan jouw eigen voertuig.
Veiliger Nederland

Veiliger Nederland

Met een ANWB Oldtimerverzekering ben je verzekerd van de beste hulp bij schade. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Oldtimerverzekering

Auto

Verzeker jouw klassieke auto bij de ANWB.

Oldtimerverzekering

Motor

Verzeker jouw klassieke motor bij de ANWB.

Daarom je oldtimer verzekeren bij ANWB

Taxatiewaarde vergoed

Taxatiewaarde vergoed

Met een cascodekking krijg je bij diefstal of total loss de taxatiewaarde uitgekeerd (als je een geldig taxatierapport hebt dat maximaal drie jaar oud is).

5% extra ledenkorting

5% extra ledenkorting

Ben je ANWB-lid? Dan profiteer je van 5% ledenkorting. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de oldtimerverzekering direct lid worden.

Extra korting bij weinig gebruik

Extra korting bij weinig gebruik

Rij je minder dan 5.000 km per jaar? Dan ontvang je 10% korting op je WA-premie! Ideaal voor wie slechts zo nu en dan toert met zijn oldtimer.

Aanvullende dekkingen

Je kunt jouw basisdekking verder uitbreiden met twee aanvullende dekkingen: een Verhaalrechtsbijstandverzekering en een Schadeverzekering voor Op-/Inzittenden.

Na een ongeval met de auto of motor krijg je als bestuurder de schade vergoed. Denk hierbij aan zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. Dit geldt ook voor eventuele medepassagiers die schade oplopen. 

De verzekering biedt juridische hulp en advies als je schade hebt opgelopen in het verkeer. Ook helpen we je bij geschillen hierover en alle rechtsproblemen die in of door het verkeer ontstaan.

Veelgestelde vragen

Er geldt voor motoren een minimale leeftijd van 20 jaar en bij personenauto’s moet de auto van 1987 of ouder zijn.

Voor het verzekeren van je oldtimer bij de ANWB moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je rijdt minder dan 7.500 kilometer per jaar met je oldtimer;
  • Je gebruikt de oldtimer alleen privé;
  • Je bent in het bezit van een auto voor dagelijks gebruik en de oldtimer is dus je tweede voertuig.

Wil je de ANWB Oldtimerverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je de volgende gegevens bij de hand houdt:

  • Lidmaatschapsnummer
  • Meldcode

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Met de WA-dekking van de ANWB Oldtimerverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt is.

Een WA-dekking is wettelijk verplicht. Met een WA-dekking ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen oldtimer. Wil je ook schade aan jouw oldtimer verzekeren? Kies dan voor de Casco dekking. Om in aanmerking te komen voor Casco dekking moet aan de volgende eisen worden voldaan:

  1. Casco dekking zonder taxatierapport is niet mogelijk
  2. De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV of VRT
  3. Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan
  4. Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar

Het eigen risico bij schade bedraagt € 135,-.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service