Naar artikel

Voorzie uw motor van een gratis zender

Test onze nieuwe dienstverlening!

We starten met een nieuwe dienstverlening: een motorverzekering en beveiliging in één. Motoren worden voorzien van een track&trace-zender die een signaal afgeeft op het moment dat u de motor als vermist opgeeft. Met behulp van dit signaal proberen wij uw motor terug te vinden. We geven u graag wat belangrijke informatie met betrekking tot deze dienstverlening.

Wat houdt het in?

Hoe zuinig u ook op uw motor bent, diefstal kan ons allemaal overkomen. Daarom is het alsnog belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Met onze Connected Motor bent u zo goed mogelijk beschermd tegen het verlies van uw motor.

Door een track&trace-zender op uw te plaatsen, kunt u de kans vergroten dat de motor teruggevonden kan worden na een eventuele diefstal. Als uw motor binnen Nederland gestolen wordt, zal een gespecialiseerd opsporingsteam alles op alles zetten om, aan de hand van de trackerdata, de motor binnen 48 uur terug te vinden.   

Vinden we de motor in goede staat terug? Dan zorgen dat hij binnen no-time weer voor uw deur staat. Is uw motor beschadigd? Dan vergoeden wij de schade op basis van uw polisvoorwaarden. Wordt de motor toch niet teruggevonden? Dan ontvangt u van ons, net als normaal, een uitkering op basis van uw polisvoorwaarden.

Hoe werkt de track&trace-zender en moet ik nog iets activeren?

Wilt u deze dienstverlening testen? Dan ontvangt u een zender die u gemakkelijk zelf aan uw motor monteert. Deze zender geeft direct een signaal af, maar de gegevens worden pas uitgelezen op het moment dat u de motor als vermist opgeeft. Met die gegevens achterhalen we de locatie van de motor. De locatiegegevens worden na het checken meteen verwijderd. Na uw diefstalmelding starten we direct een zoektocht van 48 uur om de verblijfplaats van uw motor te achterhalen en uw motor bij u terug te brengen.

De zoektocht naar uw motor laten wij uitvoeren door een daartoe gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf genaamd FRIS beschikt over buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). Zodra u de motor als vermist opgeeft ontvangt FRIS van ons een zoekopdracht.

Wie kan de locatie- en motorgegevens bekijken?

Om de locatiegegevens van uw motor te bepalen is het nodig dat de locatie- en motorgegevens worden achterhaald. Deze gegevens zijn in te zien door:

· FRIS. Zodra ze van ons de opdracht hebben gekregen de motor te zoeken. Hiermee kunnen zij de motor lokaliseren en terugvinden. Zonder deze opdracht hebben zij geen toegang tot uw gegevens.

· Unigarant (aanbieder van de motorverzekering en 100% dochter van de ANWB) om diefstalschades te analyseren. Daarnaast gebruikt zij uw verzekerings- en persoonsgegevens om aan u te melden dat de motor is teruggevonden.

Voor FRIS geldt dat zij geen relatie kan leggen tussen de motor, het motorgebruik en u als persoon. Hiermee waarborgen wij uw privacy. Unigarant kan op basis van het kenteken en polisnummer de motor wel naar u herleiden. Dit is nodig om contact met u op te nemen als de motor is teruggevonden. Of om met u te overleggen over een eventuele schade-uitkering wanneer de motor niet wordt teruggevonden.

Hoe gaan wij om met uw privacy?

Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw privacygegevens. Hoe wij hier mee omgaan leest u in het privacy statement.

Hoe kan de track&trace-zender worden bevestigd?

De track&trace-zender kunt u zelf op uw motor bevestigen op een onzichtbare plek. Voor een optimale werking van de zender vragen wij u om rekening te houden met het volgende:

  • Plaats de zender met de juiste kant naar boven (de kant dat niet helemaal vlak is, is de bovenkant). De zender mag niet op de kop geplaatst worden. U kunt de zender zowel horizontaal als verticaal plaatsen.
  • Plaats de zender zo hoog mogelijk, zo ver mogelijk van de grond.
  • Vermijd montagelocaties die snel vies en/of heet worden.
  • Maak montagelocaties stof- en vetvrij met het bijgeleverde schoonmaakdoekje.

Voorbeelden van goede locaties om de zender te plaatsen zijn:

  • Onder de zitbuddy.
  • In het handschoen- of gereedschapsvakje (bijvoorbeeld tegen de zijkant).

Wat te doen bij diefstal?

Is uw motor gestolen? Bel meteen Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) via 055 741 00 01. Het VbV zorgt voor een aangifte bij de politie en voor registratie van de diefstal bij het RDW. Meld de diefstal ook direct aan onze schadeafdeling via 088 299 30 00. 

Nog niet alles duidelijk? Kijk dan even tussen de veelgestelde vragen.