Motorverzekering
Leden 5% korting

Motorverzekering

 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
 • Accessoires en kleding meeverzekerd
 • Tot 80% no-claimkorting
Bereken je premie

Motorverzekering

Goed verzekerd op weg

De ANWB Motorverzekering biedt optimale zekerheid en veel keuzevrijheid. Je kunt je polis zelf samenstellen op basis van jouw persoonlijke situatie en rijgedrag en zo profiteren van een zeer voordelige premie.

Je motor verzekeren bij ANWB

Wij bieden drie verschillende basisdekkingen voor het verzekeren van je motor: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco. Je bent verplicht je motor minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt is.

Wil je ook verzekerd zijn voor diefstal of schade aan je eigen motor? Kies dan voor een casco-dekking. Welke dekking het beste bij je past is afhankelijk van de leeftijd en waarde van je motor en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen. 

Vergoeding bij diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss vergoeden wij de nieuw-, aanschaf- of dagwaarde van de motor. Dit is afhankelijk van je gekozen dekking. Bij Beperkt Casco vergoeden we standaard de dagwaarde. Bij Volledig Casco vergoeden we 1 jaar lang de nieuwwaarde tot maximaal €25.000 als het gaat om een nieuwe motor waarvan je de eerste eigenaar bent. Als je niet de eerste eigenaar bent vergoeden we tot 1 jaar na aankoopdatum de aanschafwaarde tot €25.000. 

Met een aanvullende dekking kun je tot 3 jaar na de aankoopdatum de aanschafwaarde van je motor tot € 25.000 vergoed krijgen. 

Hulp bij een ongeval 

Kan je door een ongeval met de motor niet meer verder rijden of is je motor gestolen? Dan krijg je hulpverlening. Binnen Nederland zorgen wij ervoor dat jij en jouw motor op de eindbestemming terechtkomen. 

Je motorverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Motorverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen. De bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Kies je motorverzekering

Dekking ANWB Motorverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Aanrijding met een dier
 • Brand/kortsluiting
 • Storm, hagel en natuurgeweld

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Aanrijding met een dier
 • Brand/kortsluiting
 • Storm, hagel en natuurgeweld
 • Schade aan eigen motor
 • 1 jaar aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Met de Opzittendenverzekering ben je als bestuurder verzekerd als er door jouw schuld een ongeluk gebeurt. Deze dekking geldt bovendien ook voor eventuele passagiers.

Je bent verzekerd voor de kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per ongeval ben je tot maximaal € 100.000,- verzekerd.

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische hulp aan jou en je passagiers bij problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van letselschade, schade aan kleding en bagage of verlies van inkomen.

Je kan je Beperkt of Volledig Casco dekking uitbreiden met 3 jaar aanschafwaardegarantie. Dan vergoeden wij bij diefstal of als de motor total loss is tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat jij ervoor betaald hebt tot maximaal € 25.000,-. Dit geldt voor nieuwe en gebruikte motoren. Vanaf het 4e jaar na de aankoopdatum van de motor wordt de dagwaarde vergoed.

Met deze dekking heb je bij schade of pech recht op vervangend vervoer in Nederland of Europa. Deze dekking is alleen af te sluiten bij Beperkt en Volledig Casco.

Binnen de cascodekkingen zijn accessoires standaard tot € 500,- meeverzekerd. Wil je jouw dekking uitbreiden, dan kan dat tot € 2.500,-. Het gaat om motoronderdelen die niet door de fabriek of importeur aangebracht zijn, maar die je na aankoop van je motor hebt laten inbouwen. Bijvoorbeeld een navigatie- of een audiosysteem, topkoffer of zadeltas.


Besparen met een winterstop

Niet alle motorrijders rijden het hele jaar door. Met de winterstopkorting is het mogelijk de verzekering in de periode van 15 december tot 1 maart stop te zetten. Je ontvangt dan 10% korting op je jaarpremie van WA + Casco. Alle verzekerde risico’s die niet verbonden zijn aan ‘het rijden met de motor’ (dus risico’s tijdens stalling) blijven gedekt.

Uitgelicht

Maak je motor rijklaar

Maak je motor rijklaar

Heeft je motor een winterpauze gehad? Lees hier onze tips om schade te voorkomen en je motor weer rijklaar te maken.

Preventietips

Preventietips

Goede preventie kan van levensbelang zijn. Onderhoud je motor goed, draag altijd beschermende kleding en zorg voor een ART categorie 4 goedgekeurd slot.

ART-slot verplicht

ART-slot verplicht

Je motor zet je veilig op slot met een goedgekeurd ART-slot. Verzekeraars stellen zelfs het gebruik van een ART-slot verplicht. 

Veelgestelde vragen

Wil je onze motorverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je de volgende gegevens bij de hand houdt:

 • Lidmaatschapsnummer
  Als lid van de ANWB krijg je 5% korting op de premie bij het afsluiten van de motorverzekering. Ben je lid? Houd dan je lidmaatschapsnummer bij de hand. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.
 • Meldcode
  Houd de meldcode van je motor bij de hand. De meldcode is nodig om aan de RDW te laten weten dat je motor is verzekerd. Je kan de meldcode vinden in je kentekenbewijs.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je vanaf 15 december tot 1 maart niet op je motor rijdt, geeft de ANWB je 10% korting op je premie. Alle verzekerde risico’s die
niet verbonden zijn aan ‘het rijden met de motor’ (dus risico’s tijdens stalling) blijven gedekt.

Als je diefstal meeverzekerd hebt, is een ART categorie 4 goedgekeurd slot vereist. Afhankelijk van de verzekerde waarde van de motor, kunnen aanvullende eisen worden gesteld.

Met de WA-dekking van de ANWB Motorverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt is. Een WA-dekking is verplicht voor alle motoren. Met een WA-dekking ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen motor. Wil je ook schade aan je motor verzekeren? Kies dan een Beperkt of Volledig Casco dekking.

Het eigen risico bij schade bedraagt € 150,-.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service