Naar artikel


ANWB Fietsverzekering

Vergelijk onze 2 verzekeringen

Fietsverzekering

Je fiets goed verzekerd tegen diefstal en schade

Met de ANWB Fietsverzekering is er altijd een fietsverzekering voor je nieuwe of tweedehands fiets. Kies je voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering met track&trace, dan kunnen wij na diefstal jouw fiets weer opsporen.

Fietsverzekering afsluiten

Aankoopbedrag vergoed

Aankoopbedrag vergoed

De ANWB heeft twee fietsverzekeringen. Bij de Blijven Fietsen Fietsverzekering krijg je de eerste 5 jaar van de verzekering bij diefstal of total loss je aankoopbedrag terug. De aflopende fietsverzekering sluit je af voor 3 of 5 jaar. Bij diefstal of total loss van je fiets krijg je de eerste 3 jaar van de verzekering het aankoopbedrag terug.

Je fiets en accu goed verzekerd

Je fiets en accu goed verzekerd

Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal van je fiets. Je accu is ook meeverzekerd als deze is meegenomen in het verzekerde bedrag. We vergoeden de volledige waarde als je fiets inclusief accu wordt gestolen of total loss raakt. Als alleen je accu is beschadigd of is gestolen dan vergoeden wij een accu, er is wel een afschrijvingsregeling van toepassing.

Veiliger Nederland

Veiliger Nederland

Met een ANWB Fietsverzekering ben je verzekerd van de beste hulp. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Kies je ANWB fietsverzekering

Doorlopend
Blijven Fietsen Fietsverzekering
  • Dagelijks opzegbaar
  • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
  • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
  • 24/7 pechhulp in Nederland en België
  • Track & trace
  • Gemakkelijk diefstal melden via de app
Vaste periode
Aflopende Fietsverzekering
  • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
  • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
  • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen (bij dekking Compleet)


Daarom je fiets verzekeren bij ANWB

Aankoopbedrag vergoed bij diefstal

Je fiets is de eerste 3 of 5 jaar na aankoop verzekerd tegen diefstal en schade. Wordt je fiets onverhoopt gestolen? Dan krijg je het aankoopbedrag van ons terug. Je accu is ook meeverzekerd als deze is meegenomen in het verzekerde bedrag.

Vertrouwde ANWB-service

Je bent altijd zeker van de deskundige, vertrouwde service en schadeafhandeling van de ANWB. Wij regelen alles, zodat jij snel weer zorgeloos op pad kunt.

Geen eigen risico

Bij diefstal of een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0 eigen risico. En bij schade aan je fiets betaal je slechts €25.

Kies de fietsverzekering die bij je past

Bij de ANWB kun je kiezen uit twee verzekeringen: de Aflopende Fietsverzekering of de Blijven Fietsen Fietsverzekering met track&trace-zender. Zo vind je altijd dé verzekering die het beste bij jouw fiets of e-bike past. Wij verzekeren alle soorten fietsen: van elektrische fiets tot stadsfiets, nieuw en tweedehands.

Voor het verzekeren van je tweedehands (elektrische) fiets kun je de waarde bij een fietsenwinkel laten bepalen. Vraag om een rapport van deze taxatie inclusief bedrag. Deze heb je nodig bij het afsluiten van je fietsverzekering. Lees meer over je tweedehands fiets verzekeren.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht