Fietsverzekering afsluiten


Fietsverzekering afsluiten

Vergelijk onze 2 verzekeringen

Fietsverzekering

Nú 15% korting op de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering

Op zoek naar een fietsverzekering voor je nieuwe of tweedehands fiets? Sluit dan de ANWB Fietsverzekering af. Bij diefstal van je fiets krijg je het aankoopbedrag vergoed. 

Kies de fietsverzekering die bij je past

Bij de ANWB kun je kiezen uit twee verzekeringen: de Aflopende Fietsverzekering of de Blijven Fietsen Fietsverzekering met track&trace-zender. Zo vind je altijd de verzekering die het beste bij jouw fiets of e-bike past. Wij verzekeren alle soorten fietsen: van elektrische fiets tot stadsfiets, nieuw en gebruikt.

Nieuw: Blijven Fietsen Fietsverzekering 

De Blijven Fietsen Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering waarmee je altijd goed verzekerd bent tegen diefstal en schade. Dankzij de track&trace-zender die op de fiets wordt bevestigd, kunnen we na diefstal jouw fiets weer opsporen. Lukt dit niet binnen 48 uur? Dan krijg je van ons het aankoopbedrag vergoed. Da’s dus goed voor mekaar. Nú extra voordelig met een jaar lang 15% kennismakingskorting. Bekijk de actievoorwaarden.

Goed verzekerd en een bijdrage aan een veiliger Nederland

Jaarlijks worden er minimaal een half miljoen fietsen gestolen. Een fietsverzekering is dus geen overbodige luxe. Met een fietsverzekering van de ANWB ben je altijd weer snel op weg. Bij diefstal en schade krijg je de eerste drie of vijf jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. En met onze slimme fietsverzekering met track&trace-systeem vinden wij jouw gestolen fiets gewoon weer terug.

ANWB is meer dan een verzekeraar. Met initiatieven zoals verkeerslessen op basisscholen en de jaarlijkse fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Daarom zamelen we via het Kinderfietsenplan kinderfietsen in, knappen ze op en zorgen dat de juiste fiets bij het juiste kind terecht komt. Met jouw premie draag je bij aan deze maatschappelijke projecten.

Kies je fietsverzekering

Nu 15% korting

Blijven Fietsen

Doorlopend verzekerd:

 • Keuze maand- of jaarbetaling
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • Track & trace
 • Direct diefstal melden via de app

Aflopend

Verzekerd voor een vaste periode:    

 • Betaal in één keer
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen (bij dekking Compleet)

Veelgestelde vragen

Bij de ANWB Fietsverzekering betaal je €0,- eigen risico bij diefstal van je e-bike of gewone stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag bij diefstal.

Bijna alle fietssoorten hebben €25,- eigen risico bij schade. Alleen bij mountainbikes en racefietsen betaal je €50,- eigen risico.

Bij een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0,- eigen risico. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. 

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze is opgenomen in het verzekerd bedrag. Dit is het totale bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen. Verzeker je high speed e-bike of speed pedelec met de ANWB Speed pedelec verzekering.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. 
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • 24/7 pechhulp in heel Nederland en België
 • Exclusief voor ANWB-leden: Wegenwacht Fiets Service bestaande uit jaarlijks een gratis fietscheck, korting bij de ANWB Gastvrij Plus punten en juridische hulp bij een fietsongeval

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service