Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wel of niet je fiets verzekeren?

Je hebt een nieuwe fiets gekocht! De volgende vraag is: is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten? Het is goed om met een aantal zaken rekening te houden. Deze kunnen jouw keuze makkelijker maken.

Wat is de aanschafwaarde van mijn fiets?

Een belangrijke vraag: wat is de aanschafwaarde van je fiets? Voor een tweedehands fiets van € 75,- loont een fietsverzekering natuurlijk niet. Maar bij een nieuwe of tweedehands (elektrische) fiets met een aanschafwaarde van bijvoorbeeld € 1.200,- of meer is het een ander verhaal.

De laatste jaren zien we dat e-bikes enorm in populariteit zijn gestegen. Niet alleen de aankoop, maar ook het aantal gestolen elektrische fietsen neemt toe. Omdat e-bikes duurder zijn, kiezen veel mensen ervoor hun elektrische fiets te verzekeren. Heb jij onlangs een e-bike aangeschaft? Dan kan het verstandig zijn om deze te verzekeren.

Waar stal ik mijn fiets?

De plek waar jij je fiets stalt bepaalt deels het risico of jouw fiets wordt gestolen en/of schade kan oplopen. Parkeer jij bijvoorbeeld altijd je fiets in een schuur, of een afgesloten of bewaakte ruimte? Dan is de kans klein dat jouw fiets wordt gestolen. Een fietsverzekering is dan niet noodzakelijk. Zet jij je fiets altijd in jouw eigen schuur of garage, dan is het afsluiten van een inboedelverzekering handig.

Ben je veel op pad met de fiets en zet je bijvoorbeeld je fiets vaak neer op openbare plekken? Dan is het wel verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Zo zijn winkelgebieden en stations populaire plekken onder fietsendieven. Als je in een grote stad woont, loopt je fiets ook meer risico om gestolen te worden.

Lees hier meer over de fietsdiefstal-hotspots in Nederland.

Kan ik de schade betalen als mijn fiets wordt gestolen en/of wordt beschadigd?

Een andere afweging voor een fietsverzekering is om na te gaan of je de schade kunt betalen als jouw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Als je geen geld achter de hand hebt om bij diefstal of schade een nieuwe fiets te kopen of te laten repareren, dan is het verstandig een fietsverzekering af te sluiten.

Kies je fietsverzekering

Wil jij je fiets verzekeren met de ANWB Fietsverzekering? Dan is jouw nieuwe of tweedehands fiets goed verzekerd. De volgende stap is uitzoeken hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Je kunt kiezen voor de dekking diefstal of beschadiging. Je kunt ook een combinatie van deze twee dekkingen nemen. Zo ga je goed verzekerd het fietspad op. De aanvullende dekking pechhulp kan voor sommige fietsers ook interessant zijn.

Premie vergelijken voor het afsluiten

Weet je welke dekkingen je kiest voor je fiets? Premies kunnen verschillen per aanbieder en ook de dekking kan per verzekeraar altijd net iets anders in elkaar zitten.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.