Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kind wordt 18 jaar

Check de verzekeringen

Als je kind 18 jaar wordt, is dit natuurlijk een speciaal moment. Je kind is dan officieel volwassen. Bij deze stap naar volwassenheid komen veel zaken kijken, zo ook een aantal verzekeringen. Is je kind van 18 jaar nog meeverzekerd?

Verzekeringen bij 18 jaar

18 jaar is een hele mijlpaal! Zo mag je kind zelfstandig autorijden en bijvoorbeeld een motorrijbewijs halen. Misschien dat je kind zelfs op zijn of haar 18e uit huis gaat om op kamers te wonen. Bij al deze zaken is het handig om een aantal schadeverzekeringen te hebben. Wij zetten ze graag op een rij voor je!

ANWB Aansprakelijkheidsverzekering

Ga als ouder na of je al over een aansprakelijkheidsverzekering beschikt. Indien dit het geval is, dan vallen ook je kinderen van 18 hieronder op het moment dat ze nog thuis wonen of als ze voor hun studie of stage op kamers wonen. Heb je geen aansprakelijkheidsverzekering en gaat je kind op kamers? Dan is het raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering voor hem of haar af te sluiten. Zo is je kind met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering verzekerd van schade die hij of zij toebrengt aan anderen.

ANWB Autoverzekering

Is je kind 18 en in bezit van een autorijbewijs? Wanneer je kind af en toe in je auto rijdt, dan is hij of zij verzekerd via jouw autoverzekering. Rijdt je kind echter het meest in je auto, dan moet je hem of haar melden bij de verzekeraar als regelmatige bestuurder. De premie gaat dan omhoog.

Goed om te weten, de ANWB biedt de mogelijkheid om meerijdende kinderen t/m 26 jaar en die niet de regelmatige bestuurder van de auto zijn, bij te schrijven op de polis van de ouders. Zo bouwt je kind al no-claim korting op voordat hij of zij zelf een auto heeft. Het kind mag inwonend of uitwonend studerend zijn. Deze korting geldt vervolgens alleen als het kind een eigen ANWB Autoverzekering afsluit.

Is je kind 18 en al in bezit van een eigen auto? Dan moet hij of zij een eigen autoverzekering af sluiten.

Inboedelverzekering

Heb je als ouder een inboedelverzekering en blijft je kind op 18-jarige leeftijd in huis wonen? Dan blijft jouw inboedelverzekering gelden. Gaat je kind uit huis? Dan is het verstandig dat hij of zij een eigen inboedelverzekering afsluit. Dit kan bij ons met de ANWB Inboedelverzekering! De spullen zijn dan verzekerd tegen brand, diefstal, storm en waterschade.

Doorlopende Reisverzekering

Als je kind 18 wordt kan het zijn dat hij of zij vaker (alleen) op vakantie gaat. Goed verzekerd zijn op reis is dan natuurlijk verstandig. Check daarom als ouder of je over een doorlopende reisverzekering beschikt en hoe het zit met het meeverzekeren van je kind. Bij de ANWB Doorlopende Reisverzekering zijn voor studie uitwonende kinderen meeverzekerd als zij op het polisblad staan vermeld. Als je kind 18 is en nog inwonend is, dan is hij of zij uiteraard ook meeverzekerd.

Heb je als ouder geen doorlopende reisverzekering? Raad je kind dan voor vakantie aan een doorlopende of kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Motorverzekering

Ben je op je 18e in bezit van een motor, dan is een motorverzekering nodig. Deze verzekering vergoedt schade die je met je motor veroorzaakt. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.

Rechtsbijstandverzekering

Thuiswonende kinderen zijn ook op hun 18e meeverzekerd als je als ouder bij je Rechtsbijstandverzekering hebt aangegeven dat het om een gezinsdekking gaat. Ook uitwonende studerende kinderen zijn meeverzekerd.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.