Extreem weer (in het buitenland)

Bekijk de vragen en antwoorden over je verzekering

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van extreem weer, zoals hevige sneeuwval of een storm? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis-, Annulering-, of Autoverzekering. Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het reisadvies

Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247

Vragen over de ANWB Annuleringsverzekering

Je hebt recht op een vergoeding wanneer je door slechte weersomstandigheden jouw eerste reisbestemming later bereikt dan gepland. Je ontvangt alleen een vergoeding wanneer je per vliegtuig, bus, trein of boot reist. Als de heenreis meer dan 8 uur is vertraagd, heb je recht op de volgende vergoeding:

  • Bij een vertraging van 8 tot 20 uur geldt een vergoeding van één dag;
  • Bij 20 tot 32 uur geldt een vergoeding van twee dagen;
  • Bij meer dan 32 uur worden er drie dagen vergoed.  

Let op: dit geldt alleen tijdens de heenreis of bij aankomst op de (vakantie)bestemming. 

Wij adviseren je ook contact op te nemen met je reisorganisatie/touroperator en/of vervoersmaatschappij.

 

Nee. Het annuleren van een reis wegens weersomstandigheden is niet verzekerd. Er is namelijk geen sprake van een verzekerd voorval. De annuleringsverzekering biedt dus geen dekking.
Wij adviseren je ook contact op te nemen met je reisorganisatie/touroperator en/of vervoersmaatschappij.

De annuleringsverzekering biedt helaas geen dekking wanneer je de reis annuleert door slecht weer.

Nee, helaas is vertraging op de terugreis niet verzekerd. Wij adviseren je ook contact op te nemen met je reisorganisatie/touroperator en/of vervoersmaatschappij.

 

Vragen over de ANWB Reisverzekering

Nee. Je ontvangt geen vergoeding voor vertraging tijdens een reis met eigen vervoer.

De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door weersomstandigheden.

Op basis van jouw reisverzekering heb je recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijfskosten en telefoonkosten. De vergoeding voor verblijfskosten is € 75,00 per persoon per dag.  
Daarnaast geldt een totale maximaal bedrag voor extra vervoers- en verblijfskosten van € 600,00 per reisgezelschap voor oude voorwaarden en onbeperkt voor de nieuwe voorwaarden.

Deze nieuwe voorwaarden gelden voor nieuwe verzekeringen afgesloten na 1 augustus 2018 en voor lopende polissen welke na 1 augustus zijn geprolongeerd. De maximumvergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt € 250,00.

Nee, dit is helaas niet verzekerd.

Nee, dit is niet verzekerd.


Hoe kan ik schade melden?

Heb je schade? Dat is heel vervelend. Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder. Als je jouw schade direct online meldt, verzeker je je van de snelste schadeafhandeling.

Schade melden kan via onze pagina online schade melden.

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Meer informatie over het Calamiteitenfonds