Naar artikel

Coronavirus: wat is wel en niet verzekerd?

ANWB Reis- en Annuleringsverzekering

Ook dit jaar zitten we vol vragen. Wat is bijvoorbeeld verzekerd als je op vakantie ziek wordt door het coronavirus? Het is goed om te weten welke vergoedingen en hulp de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering biedt. Op deze pagina vind je daarom een duidelijk overzicht hoe dit precies zit. Bekijk voor al je vragen over corona het overzicht met veelgestelde vragen.

Verzekering voor vakanties tijdens de coronatijd

Met de ANWB Reisverzekering ben je ook tijdens de coronatijd goed verzekerd. Ongeacht wat het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is kun je gewoon zorgeloos op reis.

Bekijk het overzicht met de belangrijkste vragen en antwoorden.

Dekking ANWB Reisverzekering

Wat is er verzekerd?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af in de kleurcodes groen, geel, oranje of rood. Corona gerelateerde gebeurtenissen waren tot 21 september 2021 uitgesloten voor reizen naar oranje/rode gebieden. Vanaf 21 september 2021 zijn ook deze gebeurtenissen weer verzekerd, ongeacht het reisadvies.

Standaard verzekerd

Onvoorziene uitgaven, ook als deze door corona veroorzaakt zijn: - Extra kosten voor noodzakelijk langer verblijf - Kosten van quarantaine (Let op: geldt niet als voor vertrek bekend is dat je bij aankomst in quarantaine moet) Kosten voor repatriëring (Let op: geldt alleen als repatriëring mogelijk is. De grenzen van een land of het luchtruim moeten nog wel geopend zijn.)

Aanvullend te verzekeren

Medische kosten, ook als gevolg van het coronavirus

Dekking ANWB Reisverzekering