Rijtips

Na het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering krijg je een beacon thuis gestuurd die je in jouw auto legt. Ook download je de Veilg Rijden App. De app verzamelt tijdens het rijden data op vijf punten die samen jouw rijstijl bepalen: snelheid, optrekken, remmen, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Doordat we inzicht hebben in deze data kunnen we jou gerichte tips geven om jouw rijstijl op deze onderdelen te verbeteren.


Snelheid, optrekken, remmen, bochten en smartphonegebruik

Waarom we kiezen voor deze onderdelen? In andere landen bestaan er al autoverzekeringen op basis van het meten van de rijstijl. Uit ervaringen van de gebruikers en onderzoeken blijkt dat een hoge score op deze onderdelen daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken.

Opvallende cijfers hierbij zijn:

  • Bestuurders die een of twee keer per maand de feedback bekijken, verminderen hun kans op een ongeval met 22%.
  • Bestuurders met hoge scores hebben meer dan drie keer minder kans om een ongeluk te krijgen dan bestuurders met lage scores.
  • 90% van de bestuurders verbetert zijn rijstijl na feedback op persoonlijk niveau.

Onveilige plekken in Nederland

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering draag je bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. De manier waarop je rijdt is belangrijk, maar sommige verkeerssituaties kunnen ook tot verkeersonveiligheid leiden. Soms is een kruispunt onoverzichtelijk, een te smal fietspad of een andere situatie die verbeterd kan worden. Heb jij zo'n plek op het oog? Maak er een melding van en help ons om samen Nederland nog verkeersveiliger te maken!