Streetwise Praktijk

Streetwise Praktijk

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. En daarom geeft ANWB Streetwise praktijklessen op school.

Reserveer hier

Streetwise Praktijk

Praktische, leuke en leerzame verkeerslessen voor groep 1 - 8

Als school of gemeente neem je allerlei maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Met name het gedrag van verkeersdeelnemers is moeilijk te regelen. Het verkeersprogramma Streetwise helpt je daarbij: praktische, leuke en leerzame verkeerslessen helpen leerlingen goed voorbereid en veilig de op weg te gaan.

Lesmodules

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.
De vier lesmodules

Kosten

De bijdrage vanuit het ANWB Maatschappelijk Fonds zal vanaf volgend jaar voor Streetwise grotendeels ingezet gaan worden voor het doorontwikkelen en verbreden van het programma waardoor de huidige bijdrage vanuit de ANWB in de kostprijs lager wordt.
Kostenoverzicht

Veelgestelde vragen

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden? We hebben een overzicht van de meeste gestelde vragen op een rij gezet, onderverdeeld in vragen over de portal en boekingen.
Naar de veelgestelde vragen

Contact

Wil je weten of jouw school in aanmerking komt voor subsidie of wil je meer informatie over Streetwise voor het basisonderwijs? Neem dan contact op met ANWB Streetwise via:
Telefoonnummer: 088-2698543
E-mail: anwbstreetwise@anwb.nl

We helpen je graag om Streetwise binnen je school en omgeving zoveel mogelijk op de kaart te zetten. We hebben daarom verschillende gestandaardiseerde documenten ontwikkeld die je vrij kunt gebruiken om over Streetwise op jouw basisschool te communiceren. Handig!

Bericht voor de schoolkrant

Download bericht voor de schoolkrant

Voorbeeldbrief voor omwonenden

Download brief voor omwonenden

Persbericht voor lokale en regionale media

Download persbericht

Leermateriaal voor thuis

Download kleurplaten en praatplaten, en laat kinderen hun eigen verkeersbord maken.
Download materiaal