Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Streetwise Digitaal

  • Online verkeerslessen
  • Voor alle leerlingen (groep 1 t/m 8)
  • Makkelijke voorbereiding voor leerkrachten
Direct aanvragen 

Digitale verkeerslessen

Online verkeer oefenen met ANWB Streetwise

Streetwise Digitaal is een doorlopende digitale leerlijn over verkeer voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. In de online verkeerslessen vergroten kinderen door middel van interactieve oefeningen hun verkeerskennis. Allerlei onderwerpen komen aan bod, zodat leerlingen in groep 7 goed voorbereid zijn op het theoretisch verkeersexamen en na groep 8 alle theoretische kennis op zak hebben om veilig naar de middelbare school te kunnen fietsen.

Leuk dat je interesse hebt in onze online verkeerslessen!

Streetwise Digitaal aanvragen

Hoe werkt Streetwise Digitaal?

Het Streetwise-programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderwijskundigen, educatieve auteurs, gedrag- en verkeersexperts, leerkrachten, ouders én leerlingen. Op die manier is een programma ontwikkeld dat didactisch en educatief verantwoord is én aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

De lessen zijn klassikaal en/of individueel en flexibel in te delen door de leerkracht. Door het online dashboard kunnen leerkrachten met weinig voorbereidingstijd en nakijkwerk de voortgang van leerlingen volgen. In de handleiding en video hieronder vertellen we je meer. 

   

Wat leren kinderen met Streetwise Digitaal?

De verkeerslessen spelen zich af in de fictieve stad Streetwise, die bestaat uit allerlei verschillende buurten. Klik je op een buurt, dan open je met de klas een avontuur. In elke buurt vind je twee lessen, waarin de leerlingen samen met hoofdpersoon Robin van alles leren over het verkeer.

 

Onderbouw

In de kleuterklas gaan leerlingen op ontdekkingstocht in de Streetwise wereld. Samen met Robin en hondje Ziggy speuren zij in elke buurt naar de belangrijkste plekken en leren ze onderweg alles over het verkeer.

 

Middenbouw

In groep 3, 4 en 5 leren leerlingen de inwoners van Streetwise beter kennen. Samen met Robin helpen zij de bewoners met dagelijkse uitdagingen of behoeden hen van onveilige verkeerssituaties.

 

Bovenbouw

In groep 6, 7 en 8 hebben de leerlingen een flinke basis aan verkeerskennis opgebouwd. Ze gaan deze verkeerskennis inzetten om de buurten van Streetwise weer veilig te maken en te ontdoen van 'Enge Eindbazen'.

Veelgestelde vragen

Meer verkeerslessen van ANWB

Praktijklessen op school 

Onder begeleiding van ANWB instructeurs krijgt groep 1 t/m 8 leuke en uitdagende verkeerslessen op en rond de school.

Voor thuis: De Verkeersgame 

De Verkeersgame is een gratis app van ANWB, waarmee kinderen al gamend hun verkeersinzicht vergroten.

Meer informatie over Streetwise? Neem dan contact op via: