ANWB Streetwise

ANWB Streetwise

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. ANWB zorgt door verkeerseducatie binnen het basisonderwijs voor betere verkeersveiligheid.

Meld je direct aan

Streetwise voor basisscholen

Als school of gemeente neem je allerlei maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Met name het gedrag van verkeersdeelnemers is moeilijk te regelen. Het verkeersprogramma Streetwise helpt je daarbij: praktische, leuke en leerzame verkeerslessen helpen leerlingen goed voorbereid en veilig de op weg te gaan.

4 lesmodules

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat.

Praktische informatie

Hoe gaat ANWB Streetwise om met de coronamaatregelen? Wat kost deelname aan Streetwise? Het antwoord op deze en meer vragen vind je hier.

Neem contact op

Wil je weten of jouw school in aanmerking komt voor subsidie of wil je meer informatie over Streetwise voor het basisonderwijs? Neem dan contact op met ANWB Streetwise via:

Handige documenten en downloads

We helpen je graag om Streetwise binnen jouw school en omgeving zoveel mogelijk op de kaart te zetten. We hebben daarom verschillende belangrijke en gestandaardiseerde documenten ontwikkeld die je vrij kunt gebruiken. 

Voorwaarden voor deelname Streetwise

Op deze pagina vind je alle voorwaarden om ANWB Streetwise op je basisschool mogelijk te maken. Download de locatie- en leveringsvoorwaarden en algemene voorwaarden.

Misschien vind je dit interessant

Verkeerslessen voor thuis

Verkeerslessen voor thuis

Met Squla oefenen kinderen online spelenderwijs alle schoolvakken op eigen tempo en niveau. We hebben een verkeersprogramma opgesteld, verpakt in leuke quizzen en games.

ANWB Fietsverlichtingsactie

ANWB Fietsverlichtingsactie

Zichtbaarheid in het verkeer

Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Zet dus je fietsverlichting aan!

13.000 gratis fietshelmen

13.000 gratis fietshelmen

De Edwin van der Sar Foundation en de ANWB maken zich sterk voor de veiligheid van jonge verkeersdeelnemers. Om het gebruik van een fietshelm te stimuleren deelden we aan zo'n 13.000 schoolkinderen gratis fietshelmen uit.

Speciaal voor jou geselecteerd