Veelgestelde vragen Streetwise

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Hieronder hebben we een overzicht van de meeste gestelde vragen op een rij gezet, onderverdeeld in vragen over de portal en boekingen.

Vragen over de portal

Registreren kan via het formulier "Word een Streetwise School".

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je je niet kunt registreren.

 • Je krijgt de foutmelding: "Die gebruikersnaam (mailadres) bestaat al."
  Dit betekent dat je je al eens geregistreerd hebt met het betreffende mailadres. In dat geval kan je kiezen voor “wachtwoord vergeten”
 • Je hebt niet de juiste gemeentenaam gebruikt.
 • Je hebt niet het juiste brin (vestigings)nummer gebruikt (dit moeten altijd 6 tekens zijn).
  Wil je het juiste brin (vestigings)nummer van de school weten, stuur dan een e-mail naar anwbstreetwise@anwb.nl

Via de portal kan je onderaan kiezen voor "wachtwoord vergeten". Je vult dan je e-mailadres in en je ontvangt een e-mail een link voor het kiezen van een nieuw wachtwoord.

Ga naar de portal en log in, of wanneer je hier voor het eerst komt dan dien je je hier eerst te registreren.

Ja dat kan. Wanneer men zich registreert met een ander e-mailadres is dat geen probleem.

Nadat je bent ingelogd op de portal kun je via het tabblad “boekingen” de juiste datum vinden en wanneer je klikt op de link voor verdere details dan kunnen daar alle gegevens voor een geslaagde dag ingevuld worden.

Het kan zijn dat je dit schooljaar Streetwise al op bezoek hebt gehad om deze reden is het niet mogelijk nog een datum te reserveren. Wanneer je al 2 dagen hebt gereserveerd is het ook niet meer mogelijk, zie punt “Ik wil graag 3 dagen boeken maar ik kan er maar 2 reserveren via de portal"

Om te voorkomen dat scholen meer dagen boeken dan dat ze mogelijk nodig hebben is het niet mogelijk om meer dan 2 dagen te boeken. Denk je meer dagen nodig te hebben neem dan contact op met het Projectenbureau via anwbstreetwise@anwb.nl.

Vragen over boekingen

Klik hier voor de locatievoorwaarden Streetwise PO.

Ja deze is noodzakelijk. Wij starten het onderdeel Hallo auto niet wanneer er geen vergunning of een goedkeuringsmail van de gemeente is. Wanneer je gebruik maakt van eigen terrein dan is goedkeuring van de eigenaar voldoende.

Veel scholen ontvangen subsidie van gemeente en/of provincie. Wanneer je een boeking doet via onze portal kan je aangeven dat je graag wilt weten of er subsidie beschikbaar is voor de school. Het Streetwise team zal dit voor je uitzoeken en terugkoppelen.

Wanneer wij in de bevestiging hebben gemeld dat er subsidie beschikbaar is of dat er mogelijk subsidie beschikbaar is en deze is toch onverhoopt niet beschikbaar, dan zullen wij z.s.m. hierover contact met je opnemen. Er kan dan altijd besloten worden of er geannuleerd wordt of dat de rekening naar de school verzonden mag worden.

Heb je n.a.v. de brief die wij via de mail verzenden nog vragen over het aanvragen van de digibordlessen dan kan je contact opnemen met Malmberg. Zij verzorgen deze lessen.
Stuur een e-mail naar helpdesk.bao@malmberg.nl of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur naar tel. 073-628 8722. Let op de lessen zijn alleen zichtbaar nadat de licentie is aangevraagd.

Wij hanteren een maximum van 32 leerlingen per les. Hier is voor gekozen om wachttijden onnodig lang te maken voor leerlingen en om de les soepel te laten verlopen. Wanneer er op de dag van uitvoering toch meer dan 32 leerlingen per les zijn dan zullen wij een factuur van € 50,00 naheffing per boventallige leerling naar de school sturen. Bij 34 leerlingen zullen wij de les niet starten.

ANWB Streetwise heeft 4 onderdelen welke speciaal ontwikkeld zijn voor een bepaalde leeftijdsgroep. Dit heeft te maken met emotionele aspecten, maar ook met lengte. De groepen dienen daarom uit elkaar gehaald te worden:

 • Toet toet: groepen 1 en 2
 • Blik en klik: groepen 3 en 4
 • Hallo auto: groepen 5 en 6
 • Trapvaardig: groepen 7 en 8

Ga z.s.m. naar de portal en boek een tweede dag in.

Via de portal kan je geen wijzigingen meer doorvoeren wanneer wij binnen een maand bij je komen met Streetwise. Zijn er grote wijzigingen dan kan je deze mailen naar anwbstreetwise@anwb.nl .