ANWB Streetwise voor ouders

Streetwise voor ouders en verzorgers

Als ouder je kind veilig aan het verkeer leren deelnemen!

Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze vooral in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Om kinderen dan ook beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Basisonderwijs: wat leren kinderen?

Basisonderwijs: wat leren kinderen?

Streetwise voor basisscholen is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van leerlingen. Het verkeersprogramma is praktisch, leuk én leerzaam. Kortom: het helpt leerlingen goed voorbereid en veilig op weg.

Voortgezet onderwijs: wat leren scholieren?

Voortgezet onderwijs: wat leren scholieren?

Streetwise next level is een interactief verkeersprogramma voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. Het is praktisch, leuk, leerzaam en aansprekend voor middelbare scholieren van alle niveaus.

Wellicht ook interessant

Veilig op de fiets naar school

Veilig op de fiets naar school

De scholen beginnen weer. Dat is wennen voor kinderen en voor de overige weggebruikers. Bekijk onze tips om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden?

Voel je je nog jong en fit en vind je omgaan met jonge kinderen leuk? Help mee bij onze Streetwise verkeerslessen en word vrijwilliger!

Verkeerslessen voor thuis

Verkeerslessen voor thuis

Met Squla oefenen kinderen online spelenderwijs alle schoolvakken op eigen tempo en niveau. We hebben een verkeersprogramma opgesteld, verpakt in leuke quizzen en games.

Meer over veilig fietsen

Veilig fietsen met onze tips

Veilig fietsen met onze tips

Veilig fietsen begint bij jezelf. Lees meer over fietsen met kinderen, het maximale gewicht van een fiets, de regels op een e-bike en hoe je veilig een helm draagt.

ANWB Fietsverlichtingsactie

ANWB Fietsverlichtingsactie

Zichtbaarheid in het verkeer

Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Zet dus je fietsverlichting aan!