Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Streetwise: informatie voor ouders en verzorgers

Als ouder je kind veilig aan het verkeer leren deelnemen!

Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze vooral in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Om kinderen dan ook beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Basisonderwijs: wat leren kinderen? 
Streetwise voor basisscholen is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van leerlingen. Het verkeersprogramma is praktisch, leuk én leerzaam. Kortom: het helpt leerlingen goed voorbereid en veilig op weg.

Wellicht ook interessant

ANWB Streetwise | De Verkeersgame 

Een gratis app die jonge kinderen op een speelse en veilige manier vertrouwd maakt met de meest uiteenlopende verkeerssituaties. Download de app en speel de verkeersgame.

Vrijwilliger worden? 

Voel je je nog jong en fit en vind je omgaan met jonge kinderen leuk? Help mee bij onze Streetwise verkeerslessen en word vrijwilliger!

Meer over veilig fietsen

Elk kind veilig op de fiets 

Daar gaan we voor bij de ANWB. Jij kunt ons daarbij helpen door kinderen fietsmeters te laten maken en ongebruikte fietsen te doneren.

Kinderen in het verkeer 

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Speciale verkeerslessen en aandacht voor zichtbaarheid helpen de verkeersveiligheid te vergroten.