Streetwise voor het basisonderwijs

Praktische en interactieve verkeerslessen voor alle groepen

Als school of gemeente neemt u allerlei maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Eén ding is echter heel moeilijk te 'regelen': het gedrag van de verkeersdeelnemers. Kinderen leren alleen in de praktijk hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. De ANWB voelt zich nauw betrokken bij verkeersveiligheid en heeft ANWB Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar ook leuk en leerzaam verkeersprogramma dat aansprekend is voor alle leerlingen van de basisschool.     


Verkeerstraining op maat: vier lesmodules

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.


Prijzen 2019

De ANWB draagt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bij in de vaste kosten van het Streetwise programma. De school wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van €885,- inclusief BTW voor het standaard ochtendprogramma. Bij inzet van een extra middagsessie voor de groepen 3 t/m 8 vragen we een bijdrage van € 270,- voor één onderdeel, €335,- voor twee onderdelen en € 442,50 voor drie onderdelen. In het standaard programma wordt het onderdeel Toet toet door de eigen leerkracht gegeven. Het is eveneens mogelijk om, tegen een meerprijs, Toet toet door een instructeur uit te laten voeren (€235,- voor een ochtend en €323,- voor een ochtend en middag).

Wilt u weten of uw school in aanmerking komt voor subsidie?
Neem dan contact op met ANWB Streetwise via telefoonnummer: 088-2698543

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.

Aanmelden

ANWB Streetwise is voor alle groepen van de basisschool. Meld je school nu zelf aan via onze portal.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie over de (algemene) voorwaarden van Streetwise of informatie voor de schoolkrant, omwonenden en/of (lokale) media?
Download of bekijk de voor jou relevante de informatie

Hoge waardering ANWB Streetwise
De waardering voor ANWB Streetwise is met een rapportcijfer van 8,4 zeer hoog. Het programma ANWB Streetwise maakt deel uit van de toolkit van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV). Het CROW-KpVV beoordeelt dit programma als bovengemiddeld goed.
 

Effectmeting
In 2015 heeft Royal HaskoningDHV in opdracht van de SWOV, CROW, en ANWB een effectmeting uitgevoerd op het Streetwise programma voor het basisonderwijs. Het oordeel was dat het programma significant bijdraagt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Lees meer over CROW-KpVV

Uitbreidingen op Streetwise

Digibordlessen van Malmberg aanvullend op Streetwise lessen

In samenwerking met uitgeverij Malmberg zijn er digibordlessen ontwikkeld voor ANWB Streetwise. Het programma bevat een voorbereiding op de praktijklessen van ANWB Streetwise en een evaluatieles. Daarnaast is er een quiz die ouders met hun kind(eren) thuis kunnen spelen. De quiz vragen over de onderwerpen uit de lessen. Zo wordt het programma leuker en leerzamer voor de kinderen en blijven de ouders op de hoogte. Wilt je meer verdieping na Streetwise? Dat kan met de verkeersmethode Let's go!
 

De Lichtbrigade: ANWB Fietsverlichting

Bij ANWB staat goede fietsverlichting van kinderen in het verkeer voorop. De Lichtbrigade trekt in oktober door het land. Op 2000 locaties vinden fietsverlichtingsacties plaats. Met het gratis ANWB fietsverlichtingspakket vol materiaal kunnen alle fietsen op school gecontroleerd en gerepareerd worden. Voor meer informatie of het gratis aanvragen van het pakket ga naar www.anwb.nl/fietsverlichtingsactie.

Extra downloads

Download hier leuke materialen over kind  en verkeersveiligheid.