Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automatische tolheffing A79 Frankrijk

​Op de nieuwe snelweg A79 Digoin - Montmarault (Midden-Frankrijk) wordt op volledig elektronische manier tol geheven (péage en flux libre" oftewel "free-flow toll). Op deze weg staan geen tolhuisjes meer, maar hangen er portalen boven de weg waar camera's de kentekens van passerende voertuigen registreren.


 

Alles voor onderweg in 1 app: ANWB Onderweg app! 
Daarmee kan je, ook in het buitenland, de goedkoopste brandstof zoeken, laadpalen vinden, tolkosten bekijken, navigeren, files en wegwerkzaamheden omzeilen of online pech melden. 


Door middel van een vooraf aangeschafte tolbadge (badge télépéage, die ook voor andere tolwegen geldt), wordt het tolbedrag vanzelf afgeschreven. Het is ook mogelijk om de tol online te betalen. Kijk hiervoor op op aliae.com. Het niet betalen van tol kan leiden tot een boete van 90 tot 375 euro.  

Vanaf juni 2024 geldt dit tolsysteem ook op de A14 tussen Parijs en de aansluiting met de A13. Vanaf december 2024 is het hele traject A14/A13 Parijs - Normandië "péage en flux libre". Ook op de A4, ten oosten van Metz (alléén op de afrit Boulay), wordt ook elektronisch tol geheven.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Tolbadge: automatisch betalen bij de tolpoorten

Een tolbadge is een elektronisch apparaatje voor in je auto of op de motor. Hiermee betaal je automatisch de kosten van tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië zonder te stoppen bij tolpoorten. Zo voorkom je lange rijen.

Met de auto door of naar Frankrijk? 

Heb je de verplichte auto-materialen voor je vakantie en evt. doorreislanden al in de auto liggen? shop ze in de (web)winkel.

Nooit meer in de rij bij de tolpoort 

Met de tolbadge betaal je elektronisch tol op de snelwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.