Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Rusland

Bereid je goed voor op je reis naar Rusland met praktische informatie en inspiratie. Ontdek welke douaneregels er gelden en hoe het zit met betalen. Vul je wensenlijst met de mooiste bezienswaardigheden: van het sprookjesachtige Rode Plein, de Basilius-kathedraal en de Hermitage in Sint-Petersburg tot het beroemde Kremlin in Moskou. Boek een van de groepsrondreizen of kies voor een autorondreis in combinatie met de Baltische staten. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Rusland.

De mooiste bezienswaardigheden van Rusland 
Verken het vulkanische schiereiland in Kamtsjatka met geisers en warmwaterbronnen, bewonder de metrostations in Moskou en wandel door de tuinen van Peterhof bij Sint-Petersburg.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Rusland

Op vakantie in Rusland ontdek je cultuurschatten in Moskou en Sint-Petersburg en de mooiste steden van de Gouden Ring.

Reisvoorbereiding voor Rusland

Op vakantie in Rusland is een paspoort met twee lege visumpagina's verplicht. Dit visum van maximaal dertig dagen vraag je aan bij het Russisch consulaat in Den Haag. Bezoek je alleen Sint-Petersburg, dan is een e-visum voldoende. Verder kan de Russische douane om een 'Visa Support Letter' vragen. Die is verkrijgbaar via de reisorganisatie of het hotel waar je verblijft. Daarnaast moet je zorgverzekeringsmaatschappij een Ruslandverklaring afgeven.

Cultuurschatten

Een vakantie in Rusland is een aaneenschakeling van cultuurschatten. Dat begint in hoofdstad Moskou, met hoogtepunten als het Rode Plein, het Kremlin en de indrukwekkende Basiliuskathedraal. In Sint-Petersburg bezoek je de Petrus & Paulus vesting, het paleizencomplex in Peterhof en de wereldberoemde Hermitage met kunstschatten die de tsaren door de jaren heen hebben verzameld, waaronder Terugkeer van de verloren zoon van Rembrandt, Madonna Litta van Leonardo da Vinci en Het grote scheepsdok in Le Havre van Monet. Ook een bezoek waard: de steden van de Gouden Ring Suzdal, Yaroslavl en Sergiev Posad.

Reisaanbod naar Rusland

Er zijn verschillende rondreizen in Rusland, zoals bijvoorbeeld groepsreizen waarbij alle hoogtepunten aan bod komen. Perfect wanneer je dit enorme land voor het eerst bezoekt. Voor een korte vakantie boek je een stedentrip naar Moskou en Sint-Petersburg. Zoek je liever alleen het avontuur op? Kies dan voor een individuele rondreis van Moskou tot aan Beijing met de beroemde Transmongolië Express.