Nigeria visum aanvragen

Handig en gemakkelijk je visum aanvragen via de ANWB

Het regelen van een Nigeria visumaanvraag kost vaak veel tijd. Laat de afhandeling van de Nigeria visumaanvraag via de ANWB winkels lopen in samenwerking met de VisumCentrale!

Let op: Het is bij sommige landen met een visumplicht mogelijk om bij aankomst in het land nog een visum te regelen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met het consulaat of de ambassade of dit mogelijk is.

Nigeria

Nigeria ligt in het westen van Afrika en grenst aan Niger, Benin, Tsjaad, Lagos, Kameroen en de Golf van Guinea. Het land heeft een prachtige kust. Het kustgebied bestaat uit lagunen en brede riviermondingen. Er zijn verschillende klimaten in Nigeria. Het land bestaat uit tropische regenwouden en droge savannes. In Nigeria vind je ook een groot aantal apen, meerkatten, chimpansees en gorilla’s.

Benin City

Het koninklijk paleis in Benin City is een van de beroemde Nigeriaanse toeristische attracties. De stad bevindt zich in het Edo gebied op ongeveer vijf uur van Badagry. De stad is bekend om zijn ivoor en bronzen kunstwerken.

Nationaal Park Yankari

Het nationaal park Yankari is het beste park om wilde dieren te zien. Het ligt 225 kilometer ten oosten van Jos. In het park lopen er buffels, waterbokken, bushbokken en bavianen. Het park staat ook bekend om zijn 500 olifanten en verschillende vogels.

Nigeria visum aanvragen: Hoe werkt het?

  • Je doet een visum Nigeria aanvraag via onze partner Visumcentrale CIBT
  • Je geeft aan bij welke ANWB-winkel je de documenten voor de visumaanvraag Nigeria wilt inleveren. 
  • Je kunt nu alles doornemen en de benodigde gegevens invullen om een Nigeria visumaanvraag te regelen.
  • Nadat je de instructies hebt gevolgd en je alles ingevuld hebt, lever je de visumaanvraag Nigeria en alle benodigde documenten en pasfoto('s) in bij de gekozen ANWB winkel. De ANWB stuurt je visumaanvraag Nigeria naar Visumcentrale CIBT, waar de visumaanvraag Nigeria in behandeling wordt genomen.
  • Je ontvangt een e-mail zodra het Nigeria visum kan worden opgehaald in de ANWB winkel.

 

Handig om te weten voor je Nigeria visumaanvraag

 

  • Je betaalt naast de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) ook verzendkosten (€ 25,- waarde transport) per zending voor deze service.
  • Het is niet mogelijk om het Nigeria visum in een andere winkel op te halen dan waar je de documenten hebt ingeleverd.
  • Het aanvragen van een Nigeria visum via Visumcentrale CIBT is mogelijk voor Nederlandse en buitenlandse paspoorten.
  • De status van je Nigeria visumaanvraag is te volgen via Visumcentrale CIBT bij het onderdeel “Status Check”.

 

Vraag visum aan