Tolbadge Frankrijk

Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië

Met de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië kun je elektronisch je tol betalen op het snelwegennetwerk in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau). Daarnaast kun je bij ongeveer 300 parkeerterreinen/garages in Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië met de tolbadge betalen. Je schaft de tolbadge aan in één van onze winkels. De tolbadge voor alléén Frankrijk is niet meer verkrijgbaar.

Met deze tolbadge kun je:

  • Aparte rijstroken gebruiken bij tolpoorten
  • Betalen bij een groot aantal P-garages in Frankrijk en Spanje
  • Ook betalen bij de veerboot naar Sicilië.
  • Veel tijd besparen.

Kosten tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië

  • Aanschaf badge: € 21,95 ledenprijs, € 23,95 niet ledenprijs en is verkrijgbaar in de ANWB-winkels.
  • € 3,00 per maand (alleen in de maanden dat de badge wordt gebruikt).
  • De geldende toltarieven.

De kosten van het gebruik van deze tolbadge bedragen € 3,00. Echter, als je gebruikmaakt van een E-factuur (geen papieren factuur) ontvang je € 0,50 korting per factuur waarbij Spanje en Portugal gezien worden als 1 land.
Rekenvoorbeeld: Je rijdt in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië in tijdsbestek van 1 maand. Dan zijn de kosten €2,50 + €3,00 + €3,00 = €8,50. Indien je een papieren factuur wil ontvangen zijn de kosten in ditzelfde voorbeeld €3,00 + €3,00 + €3,00  = €9,00.

De tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië is voor mensen die regelmatig naar Frankrijk, Spanje, Portugal en/of Italië reizen (gemiddeld 1x per 2 jaar). Dit aangezien er een contract afgesloten moet worden. Als je slechts eenmalig naar Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië reist is de tolbadge niet geschikt. Je kunt dan beter betalen met contant geld of creditcard.

De nieuwe tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië kost voor ANWB-leden € 21,95 en voor niet-leden € 23,95 en is verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Tolbadge aanschaffen

Om in het bezit te komen van de tolbadge is het nodig om een legitimatiebewijs mee te nemen naar de ANWB-winkel. Indien je een ANWB-lidmaatschapspas hebt, neem deze pas dan mee. Je ontvangt dan onze speciale ANWB ledenkorting. Ook is voor deze tolbadge de registratie van het kenteken nodig. Voor de administratieve afwikkeling is een geldig e-mailadres noodzakelijk. Na de registratie en betaling is de tolbadge direct geactiveerd en klaar voor gebruik. 

Bekijk meer over de tolbadge aanvragen

Je huidige tolbadge omruilen voor deze nieuwe tolbadge?

Wie de oude tolbadge Frankrijk of tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal wil opzeggen en daarvoor in de plaats een badge voor Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië wil kopen, moet de oude tolbadge meenemen naar de winkel. Wij zullen deze badge dan blokkeren, zodat je een nieuw contract kunt sluiten voor de nieuwe tolbadge. Indien je een ANWB-lidmaatschapspas hebt, neem deze pas dan mee. Je ontvangt dan onze speciale ANWB ledenkorting. Je tolbadge moet wel bij de ANWB aangeschaft zijn. Let op: Omruilen is op het moment alleen mogelijk bij een tolbadge waarbij op de achterkant “Porteur 00001” staat. We werken aan een oplossing, maar tot die tijd kan je wanneer jij een ander getal op je tolbadge hebt staan, je tolbadge omruilen via je klant account.

Meer informatie over de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië

Hoe werkt het

Hoe werkt het

De tolbadge moet worden aangebracht op je voorruit achter de achteruitkijkspiegel.

Aanvragen

Aanvragen

De Tolbadge kun je aanschaffen in een van de ANWB winkels. Na registratie kun je 'm direct gebruiken.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tot welke lengte mag ik caravan / aanhanger meenemen? Krijg antwoord op deze en nog meer vragen

Ook handig: betalen in parkeergarages met de tolbadge

Ook handig: betalen in parkeergarages met de tolbadge

De tolbadge is niet alleen handig om makkelijk tol te betalen. Bij meer dan 300 Franse en Spaanse parkeergarages en -terreinen kun je met de tolbadge naar binnen rijden en worden de kosten automatisch afgeschreven.

Wat zijn de actuele toltarieven?

Wat zijn de actuele toltarieven?

We zetten de toltarieven voor de landen waar de Tolbadge geldt op een rijtje.