Tolbadge Frankrijk

Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal

Met de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse, Spaanse en Portugese snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau). Daarnaast kun je bij ongeveer 300 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen. Je schaft de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal aan in één van onze winkels. De Tolbadge voor alléén Frankrijk is niet meer verkrijgbaar.

Met de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal kun je

  • Aparte rijstroken gebruiken bij tolpoorten.
  • Gebruik maken (betalen) van meer dan 300 Franse en Spaanse parkeerterreinen en garages.
  • Veel tijd besparen.

Kosten Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal

  • Aanschaf badge: € 17,95 ledenprijs, € 19,95 niet ledenprijs.
  • De gebruikskosten zijn € 3 per maand in de maanden dat je de badge gebruikt, naast de toltarieven op jouw traject. Wanneer je kiest voor een e-factuur ontvang je € 0,50 korting per factuur.
  • De geldende toltarieven.

De kosten van het gebruik van deze tolbadge bedragen € 3,00. Echter, als je gebruikmaakt van een E-factuur (geen papieren factuur) ontvang je € 0,50 korting per factuur waarbij Spanje en Portugal gezien worden als 1 land.
Rekenvoorbeeld: Je rijdt in Frankrijk, Spanje en Portugal in tijdsbestek van 1 maand. Dan zijn de kosten €2,50 + €3,00 = €5,50. Indien je een papieren factuur wil ontvangen zijn de kosten in ditzelfde voorbeeld €3,00 + €3,00 = €6,00.

De Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal is voor mensen die regelmatig naar Frankrijk, Spanje en/of Portugal reizen (gemiddeld 1 keer per 2 jaar.). Dit aangezien er een contract afgesloten moet worden. Als je slechts eenmalig naar Frankrijk of Spanje of Portugal reist is de tolbadge niet geschikt. Je kunt dan beter betalen met contant geld of creditcard.

Tolbadge aanschaffen

Om in het bezit te komen van de tolbadge is het nodig om een legitimatiebewijs en geldige bankpas (voor het IBAN- en BIC banknummer) mee te nemen naar de ANWB-winkel. Indien je een ANWB-lidmaatschapspas hebt, neem deze pas dan mee. Je ontvangt dan onze speciale ANWB ledenkorting. Ook is voor deze tolbadge de registratie van het kenteken nodig. Voor de administratieve afwikkeling is een geldig e-mailadres noodzakelijk. Na de registratie en betaling is de tolbadge direct geactiveerd en klaar voor gebruik.

Meer info over het aanvragen van de Tolbadge

Wanneer je een tolbadge Frankrijk of tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal wil opzeggen en daarvoor in de plaats een badge voor Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië wil kopen, moet de oude tolbadge meenemen naar de winkel. Wij zullen deze badge dan blokkeren, zodat je een nieuw contract kunt sluiten voor de nieuwe tolbadge.

Alles over de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal

Aanvragen

Aanvragen

De Tolbadge kun je aanschaffen in de ANWB-winkels. Na registratie kun je de badge direct gebruiken.

Hoe werkt het?

Wat zijn de voordelen, welke rijstrook moet je kiezen en waar moet je de badge plaatsen?