Naar artikel

Carnet de Passage

Een Carnet de Passage (grensdocument) is een internationaal douanedocument voor je voertuig. Bekijk alle informatie.

Wat is een Carnet de Passage?

Een grensdocument (Carnet de Passage) is een internationaal douanedocument. Het is bestemd voor het verkrijgen van een tijdelijke vrije invoer van motorvoertuigen in bepaalde landen in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Nieuw Zeeland. Een Carnet de Passage wordt meestal uitgegeven voor de duur van één jaar.

Het Carnet de Passage is een garantie voor de overheid van een land dat een motorvoertuig weer uitgevoerd wordt binnen de geldigheidsduur en dat als het motorvoertuig niet uitgevoerd kan worden (door bijvoorbeeld onherstelbare schade of diefstal) de verschuldigde invoerrechten en bijkomende belastingen betaald worden.

Uitgifte van het Carnet de Passage

Nieuwe Carnets de Passage worden vanaf 1 september 2005 uitgegeven door de ADAC, de Duitse zusterclub van de ANWB. Hiervoor kun je terecht op een speciale Engelstalige pagina waar alle informatie (zoals de landen waarvoor een Carnet de Passage benodigd is) en benodigde aanvraagformulieren te downloaden zijn.

Klik hier voor alle informatie en aanvragen via de ADAC site

Voor meer informatie e/o vragen kun je mailen met ADAC Carnet de Passage. Hier kun je jouw vraag in het Engels, Duits of Frans stellen.

Prijzen Carnet de Passage

De prijs van een Carnet de Passage is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk om te weten is dat ANWB leden een fors prijsvoordeel hebben. Je lidmaatschapsnummer kun je op het Engelstalige aanvraagformulier kwijt achter "AA membership number" of op het Duitstalige aanvraagformulier achter "Automobilclub-Mitgliedsnummer".

De hoogte van de te betalen borg/zekerheidsstelling is afhankelijk van de te bezoeken landen en de waarde van het motorvoertuig. Deze informatie is ook allemaal terug te vinden op de ADAC site. De borg/zekerheidsstelling kan worden overgemaakt op een rekening van de ADAC of middels een bankgarantie.

Misschien vind je dit ook interessant

Visum aanvragen voor je vakantie

Visum aanvragen voor je vakantie

Het regelen van een visum kost vaak veel tijd. Je kunt de afhandeling via de ANWB winkels laten lopen in samenwerking met de Visum Centrale.
Checklist auto vakantieklaar

Checklist auto vakantieklaar

Tips om je auto voor te bereiden op de grote reis, zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt en dat je auto het onder álle omstandigheden doet.

Reisdocumenten

Reisdocumenten

Een van de belangrijkste punten voor op je paklijst: reisdocumenten. Paspoort, vignet, visum, internationaal rijbewijs... Voor veel landen zijn bepaalde reisdocumenten verplicht. Check hier alle nodige informatie er over.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!