Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

8-daagse fietsrondreis Zuiderzee

Deze bijzondere Zuiderzeeballade voert je terug in de tijd. De ongerepte natuur, bijzondere waterwerken, vissersdorpen en historische handelsstadjes langs het meer maken de vroegere Zuiderzee tot een uniek gebied. Ontdek dit fraaie stukje Nederland te fiets. 
  • route langs de Veluwe, Friese steden, VOC-steden en het IJsselmeer
  • verblijf in comfortabele, veelal kleinschalige hotels
  • bagagevervoer van hotel naar hotel

Jouw reis

Van bos, polderlandschap en natuurlijk water tot kronkelige dijken met oude molens en schitterende uitzichten op het IJsselmeer. Je ziet onderweg alles wat ons waterland zo mooi maakt.

De reis gaat van start in Nunspeet op de Veluwe. Dan fiets je door naar Amersfoort met haar ruim vierhonderd monumenten. Via Amsterdam ga je verder Enkhuizen. Geniet in de haven van het uitzicht op de mooie schepen. 

Vanuit Enkhuizen maak je een boottocht (exclusief) naar Stavoren en logeer je in het Friese Merengebied in het stadje Balk of Lemmer. Via het sfeervolle havenplaatsje Zwartsluis en de oude Hanzestad Kampen fiets je tenslotte weer terug naar Nunspeet.

Je verblijft in...
Tijdens deze fietsrondreis verblijf je in speciaal geselecteerde middenklasse driesterrenhotels. Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven.

Het bagagevervoer van hotel naar hotel is al voor je geregeld. 

In alle hotels verblijf je op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Deze fietsvakantie kan niet verlengd worden.