Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Trouwe-Ledenvoordeel     

8- en 10-daagse fietsrondreis langs de Donau - Passau-Wenen

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Laat je meevoeren langs de mooie blauwe Donau, van Passau naar Wenen. Een fietstocht over grotendeels vlakke fietspaden langs de oever van de rivier. Van comfortabele hotels tot bagagetransport en uitgebreide route-informatie: alles is voor je geregeld!
  • fietsen langs de Donau naar Wenen: wijngaarden, kloosters, kastelen
  • hotels gelegen aan de fietsroute
  • inclusief boottocht van Melk naar Krems

Jouw reis

Ontspannen fiets je langs de betoverende Donau, de rivier die 'mooie steden aaneenrijgt als parels aan een snoer', in een rustig tempo van Passau naar Wenen. 

Het startpunt is de 'Drieflüssestadt' Passau. Vandaar zak je langzaam af naar Schlögen waar de Donau een haarspeldbocht maakt. Via Linz (Kaffee und Kuchen is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Zilver), Grein (entree stadstheater is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Zilver), Melk (entree Abdij van Melk is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Goud), Krems, Tulln (Garten Tulln is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina), en het wijndomein Klosterneuburg (een wijnproeverij is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina) strijk je neer op de keizerlijke eindbestemming Wenen. 

Onderweg combineer je bezoekjes aan gezellige plaatsen met het uitzicht op roemruchte burchten, abdijen, vruchtbare rivierlandschappen en wijnbouwterrassen in de Wachau-vallei. Bovendien brengt de fiets je op unieke plekjes waar je normaliter niet snel zult komen. Ook is een boottocht van Melk naar Krems inclusief.

Deze fietsrondreis is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Een (elektrische) huurfiets boek je gemakkelijk bij. 

Je verblijft in…
Tijdens deze fietsreis verblijf je in middenklasse Gasthöfe, drie- en viersterrenhotels. Je overnacht in Passau, Schlögen (of omgeving), Linz, Grein, Krems, Tulln en tot slot in hoofdstad Wenen. Een ontbijtbuffet is bij elk verblijf inclusief. Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. Bagagelabels en routekaarten ontvang je in het eerste hotel.

Het bagagevervoer van hotel naar hotel is voor je geregeld. Aan de hand van een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving vind je eenvoudig de volgende locatie. Uiteraard worden de bezienswaardigheden die je onderweg kunt bezoeken uitvoerig beschreven. 

Ook een personentransfer van Wenen terug naar Passau is inbegrepen in dit arrangement. 
Je reist met de rechtstreekse trein terug naar Passau, je kunt zelf kiezen hoe laat. Je neemt zelf je bagage mee, dus pak verstandig. (het kaartje ontvang je bij de reisbescheiden ter plaatse)

Indien je met eigen fiets reist, kun je deze de dag voordat je zelf terugreist tot 16.30 uur afgeven op het afgesproken punt (staat in reisbescheiden). Deze zal de volgende dag bij het hotel in Passau weer klaar staan voor je. 

In alle hotels verblijf je op basis van logies en ontbijt. Het is mogelijk om 4x halfpension (6x bij de 10-daagse reis) bij te boeken, niet in Passau, Krems en Tulln. Deels geniet je van het avondeten in de hotelrestaurants, deels in restaurants in de omgeving van het hotel.
 
Verlengen
Deze fietsvakantie kan niet worden verlengd.