Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Couple under a rainbow by a large waterfall, winter. Skogafoss, Iceland.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

8-daagse winterrondreis IJsland - IJskoud de beste

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
In het buitenaardse IJsland vecht de ijskoude winter tegen de explosieve hitte van de aarde. Ga in een landschap vol littekens van geologisch geweld op zoek naar het noorderlicht, kijk uit op de gletsjers en verken de natuurpracht in de Golden Circle regio. 
  • ontdek het zuiden van IJsland en het schiereiland Snæfellsnes
  • geniet van spectaculaire watervallen, geisers en lavastranden
  • inclusief vluchten met Icelandair of Transavia en huurauto

Jouw reis

De extreme natuur van vulkanisch IJsland is anders dan waar dan ook in Europa.

Vulkanische hotspots, gletsjers, unieke tradities, de duizend jaar oude handelsstad Reykjavík, geisers en reusachtige ijsschotsen, alles komt voorbij! Met het bijkomend voordeel dat IJsland in de winter een stuk rustiger is. De imposante watervallen zijn nog mooier nu ze deels bevroren zijn, de borrelende heetwaterbronnen contrasteren met het ijs en de lavastranden in de sneeuw vormen een prachtig zwart-wit portret. 

Begin je je reis ontspannen met een bezoek aan het geothemische Laugarvatn Fontana zwembad (inbegrepen voor Platina leden)? Dit is een prima alternatief voor de Blue Lagoon. Ook de passage langs de zuidkust van het schiereiland Reykjanes, met de Reykjanestá vogelklif en het geothermische gebied Krýsuvík is een verleidelijke optie. 

Vanuit regio Hveragerdi leidt de route je door de beroemde ‘Golden Circle’ regio, met als hoogtepunten het Nationaal Park Thingvellir, Geysir en de waterval Gullfoss, die in de winter vaak deels bevroren is.  

Na een overnachting in de regio Vík rijd je langs de zuidkust naar de regio Klaustur/Skaftafell waar je overnacht. Vergaap je aan de epische landschappen in Nationaal Park Skaftafell. De spectaculaire Jökulsárlón gletsjerlagune met de drijvende ijsschotsen is met stip hét hoogtepunt van de reis.

Op weg naar Reykjavík heb je de kans de bombastische basaltzuilen bij het pikzwarte lavastrand van Reynisfjara en de kaap van Dyrhólaey te verkennen. Maak ook zeker een stop bij de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. En wat te denken van een spectaculaire wandeling over de Sólheimajökull gletsjer? 

Na een korte verkenning van Reykjavík voert de passage naar je het schiereiland Snæfellsnes, met de beroemde gelijknamige gletsjer. Daal je af in de duisternis van de Vatnshellir Cave? Deze duizenden jaren oude lavagrot is ontstaan door een vulkanische eruptie. 

Dan maak je je op voor de laatste overnachting nabij Keflavík. Je kunt nog een bezoek brengen aan Reykjavík of, als het weer het toe laat, een wandeling maken naar de Glymur waterval in Hvalfjordur.

Het licht in de korte winterdagen is extra bijzonder, overdag én na zonsondergang. Met wat geluk ben je getuige van het magische noorderlicht.

Je verblijft in...
Tijdens deze reis verblijf je in diverse, comfortabele hotels in de regio van je stop. De accommodaties zijn eenvoudig en schoon, op het platteland of in een dorp of stad. De hotels zijn altijd dichtbij bezienswaardigheden, zodat je meteen kunt starten met genieten. Zo kun je het maximale uit je rondreis door IJsland halen. Onder het tabblad Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. Gezien de schaarste aan beschikbare accommodaties op het IJslandse platteland kan het voorkomen dat je soms in een wat eenvoudiger accommodatie verblijft dan je op basis van de prijs zou verwachten.

Je verblijft in deze hotels op basis van logies en ontbijt.

Schuif je gordijnen in de donkere avond opzij, wellicht spot jij wel het ‘dansende’ noorderlicht: de mooiste lichtshow op aarde!

Reisvarianten
Liever korter op reis? Bekijk dan onze 5-daagse winterrondreis naar IJsland. Bij deze variant verblijf je enkel in de regio van Hveragerdi, Vík, Klaustur en Reykjavík.

Reizen met kinderen
Wij adviseren deze reis te boeken met kinderen vanaf 6 jaar.

Rondreis inclusief vlucht en huurauto
Tijdens deze fly-drive is de retourvlucht Amsterdam - Keflavík met Icelandair of Transavia inbegrepen. Je rijdt met je eigen reisgezelschap in een middenklasse huurauto. Het grote voordeel van het hebben van eigen vervoer is dat je zelf kunt bepalen wanneer je vertrekt en waar je onderweg stopt.

Vluchttijden Transavia / Icelandair
De vluchttijden van Transavia variëren per dag en per maand. Onder de tab Vluchten staat daarom een indicatie van de mogelijke vluchttijden vermeld. De daadwerkelijke vluchttijden worden bekend bij boeking. Icelandair heeft vaste vluchttijden die staan vermeld onder de tab Vluchten.

Upgraden
Het is mogelijk de huurauto te upgraden naar een grotere 4WD auto. Bekijk de mogelijkheden tijdens het boeken.