Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
SONY DSC

7-daagse rondreis Impressies van Normandië

Reis is zelf aan te passen
Ontdek de meest schilderachtige plekken van Normandië aan de hand van de impressionistische schilders. Het haventje van Honfleur, de krijtrotsen van Étretat, de kathedraal van Rouen, de chic van Trouville en Deauville en de tuinen van Monet in Giverny. Een reis om in te lijsten!
  • afwisselende reis met cultuur in Rouen en overnachten in vissersplaats Trouville-sur-Mer
  • tuinen van Monet, D-day stranden en de Mont Saint-Michel op rijafstand
  • verblijf in speciaal geselecteerde hotels

Jouw reis

Magnifieke kathedralen, havenplaatsjes vol literatuur en geschiedenis, de voetstappen van vele Franse helden. De invasiestranden, de krijtrotsen en natuurlijk al die schilderachtige plaatsjes die Monet en andere impressionistische schilders zo treffend weergaven... Normandië is een van de meest iconische streken van Frankrijk. Ontdek het land van calvados en camembert.

Maak een wandeling over het D-day strand van Arromanches-les-Bains, waar de pontons de stille getuigen zijn van de landing van de geallieerden, uitkijkend op de witte krijtrotsen. 

Ook in de prachtige middeleeuwse binnenstad van Rouen begeef je je op historische grond. De jonge Jeanne d'Arc, de Maagd van Orléans, werd er berecht en in 1431 op de brandstapel op het centrale plein verbrand.

Normandië is bekend om haar gastronomische geneugten, waaronder de overheerlijke camembert, appelcider en calvados. Bezoek een authentieke kaasboerderij of een cider- of calvadosdistilleerderij en sluit je dag af met een wandeling langs de boulevard in een van de vele kustplaatsjes. Voor steile rotsen en een mooie zonsondergang zit je hier goed!

Dit is ook de geboortegrond van het impressionisme, een belangrijke stroming in de schilderkunst. De schilderachtige Normandische (kust)landschappen waren een inspiratie voor vele impressionisten.

En wat te denken van het getijdeneiland Mont Saint-Michel met de wereldberoemde abdij La Merveille die hoog boven het granieten massief uittorent? Dit middeleeuwse klooster is een eerbetoon aan de aartsengel Michaël. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.

Normandië is gewoonweg impressionant!

Je verblijft in...
Tijdens deze rondreis overnacht je op loopafstand van het centrum van Rouen. Dan naar de mondaine badplaats Trouville-sur-Mer, waar vele (film)sterren en schilders verbleven. Je eindigt je reis vlak bij Mont Saint-Michel. 
Je verblijft in bovengenoemde verblijven op basis van logies en ontbijt.

Alternatief hotel
• Indien het Inter Hotel les 4 Salines in Roz-sur-Couesnon niet beschikbaar is, wordt Hotel du Château Dinan in Dinan voor je geboekt. Het charmante en pittoreske Dinan ligt circa 45 km zuidwestelijker dan Roz-sur-Couesnon.

Je ziet of dit van toepassing is bij het samenstellen van jouw reis.

Verlengen
Tijdens het boeken bieden we je de mogelijkheid per nacht te verlengen én om een extra etappe in Saint-Malo in Bretagne toe te voegen aan de rondreis.

Wil je Normandië combineren met Bretagne?
Bij de 10-daagse rondreis Normandië & Noord-Bretagne - Kliffen & vissershavens verblijf je een extra nacht in Trouville-sur-Mer waarna je doorrijdt naar Fréhel, Bretagne.

Bijzondere ervaringen
• zie de kleurschakeringen in Honfleur-haven, net als de impressionisten
• wandel door de tuin van Christian Dior in Granville
• vang het licht boven de krijtrotsen van Étretat, net als Cézanne en Matisse
• bezoek de invasiestranden
• zie het gouden licht boven de kathedraal van Rouen
• kuier door mondain Trouville en Deauville, net als Coco Chanel
• geniet ook van de culinaire impressies, van cider tot calvados en camembert

Hoogtepunten
Rouen
Volg het spoor van Jeanne d'Arc in deze kathedraalstad

Trouville
Geniet van de stranden in dé kustplaats van Normandië

Mont Saint-Michel
Wadlopen net als de pelgrims! 

Étretat
Laat je inspireren door deze krijtrotsen onderweg naar huis

Franse kaas
Echte Camembert, Beurre d'Isigny, Pont l'Évêque...