Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld is alleen te gebruiken voor redactioneel gebruik (dus niet commercieel).  Jaren terug in opdracht voor het Reiz& magazine gemaakt.
Netherlands, Friesland, Sloten, Ruben Drenth Netherlands
Zomer Vakantiedeals

7-daagse fietsrondreis Friesland Elfstedentocht

Deze reis kan worden verlengd
De Friese Elfsteden! Je gaat eerst naar Leeuwarden, trotse hoofdstad van Fryslân. Ontdek monumenten, musea en de leukste winkeltjes. Daarna start je de Elfstedentocht op twee wielen! Geschikt voor iedereen met een goede basisconditie.
  • bezoek aan maar liefst 11 steden
  • verblijf op basis van halfpension
  • fietsreis met bagagevervoer / niveau 1 / (elektrische) huurfietsen bij te boeken

Jouw reis

It giet oan! Dit jaar gaat de Elfstedentocht gewoon door. Alleen rijd je niet op de schaats door het prachtige Friese landschap, maar op de fiets over vlakke fietspaden en soms een stukje weg.

Een ideale manier om de eigenzinnige provincie te ontdekken die de Friezen zelf ‘it bêste lân fan d'ierde’ noemen. Je fietst langs weides vol koeien en meren vol bootjes door het land van De Kameleon. 

Kijk je wel uit voor Grutte Pier? Deze legendarische Friese boerenreus maakte menig niet-Fries een kopje kleiner als ze het Friese ‘wachtwoord’ niet konden uitspreken. Leer dit dus maar uit je hoofd: ‘Bûter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries.’

Deze fietsvakantie is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je fietst bij deze reis over vlakke fietspaden en soms een stukje weg. Een huurfiets boek je er gemakkelijk bij.

Je verblijft in..
Tijdens deze fietsrondreis verblijf je in speciaal geselecteerde middenklasse driesterrenhotels op basis van halfpension.

Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven.

Het bagagevervoer van hotel naar hotel is al voor je geregeld. 

Verlengen
Krijg je maar geen genoeg van deze rondreis? We bieden je tijdens het boeken de mogelijkheid om na afloop van de fietsrondreis je verblijf te verlengen in het hotel in Leeuwarden, dit is op basis van logies en ontbijt.

Het kan voorkomen dat indien een hotel geen beschikbaarheid heeft op bepaalde data, de reisvolgorde wordt aangepast. In dit geval start/eindig je niet in Leeuwarden en is verlengen niet mogelijk.

Bijzondere ervaringen
• fietsen langs 11 pareltjes van stadjes
• fiets de legendarische schaatsroute
• Waddenzee, IJsselmeer, Friese meren: alle kans voor een frisse duik onderweg!

Hoogtepunten

Sneek

Snits, de stad van de waterpoort en van de watersport

Sloten
Het pittoreske, kleinste stadje van Friesland

Balk
Slenter langs de rivier de Luts in deze historische stad

Hindeloopen 

Ontdek de eigen klederdracht, schilderkunst en het eigen dialect

Harlingen 
Geniet van de heerlijk verse vis!

Dokkum 
Ontdek de boeiende geschiedenis van deze stad!