Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Couple under a rainbow by a large waterfall, winter. Skogafoss, Iceland.
Trouwe-Ledenvoordeel     

5-daagse wintergroepsreis Zuid-IJsland - Bevroren watervallen en gletsjers

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Van de bevroren watervallen Gullfoss, Seljalandsfoss & Skogafoss en de gletsjers Eyjafjallajökull en Myrdalsjökull tot de moeder van alle geisers, Geysir. Stap in een buitenaards avontuur dat Zuid-IJsland heet en voel je verbonden met de unieke natuurverschijnselen.
  • 2 dagtochten in de ruige winternatuur inclusief lunch en stadstour Reykjavík
  • verblijf in hip Reykjavík in comfortabel en centraal gelegen hotel inclusief ontbijt
  • inclusief vluchten met Icelandair

Jouw reis

IJsland is het land van de grote tegenstrijdigheden, waar de ijskoude winter vecht tegen de explosieve hitte van de aarde. Tijdens deze groepsreis verblijf je in de hoofdstad Reykjavik, je springplank naar winterse geluksmomenten in Zuid-IJsland. 

Natuurlijk staat de beroemde ‘Golden Circle’ op het programma, met Nationaal Park Thingvellir (een natuurgebied waar de tektonische platen van het Europese en Amerikaanse continent uit elkaar bewegen), het geothermische gebied van Geysir (waar de geiser Strokkur elke vijf tot zeven minuten heet water uitspuugt) en de waterval Gullfoss, die in de winter vaak deels bevroren is. 

Ook nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar de zuidkust van IJsland, een route die voert langs pikzwarte stranden, imponerende rotsformaties en oogverblindende uitzichten op gletsjers. Zo zien we de 65 meter hoge Seljalandsfoss waterval, een van de bekendste watervallen van IJsland. Bijzonder spectaculair is ook de Skógafoss waterval. Je kan hier een wandeling maken naar het hoogste punt van de waterval. In een interactief museum, dat uitkijkt op zowel de vulkaan Eyjafjallajökull en Vatnajökuleer (IJslands grootste gletsjer), leer je alles over het vulkanisme dat IJsland heeft gevormd.

We sluiten dit IJslandse drieluik af met een verkenning van de hoofdstad Reykjavík. Na afloop van de stadstour is er gelegenheid om een optionele excursie te maken. Er is geen betere uitvalsbasis dan Reykjavík om een walvisexcursie te maken.

Ben je ook voor de Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht, naar IJsland afgereisd? Tijdens de optionele excursie noorderlicht tour speur je de hemel af op zoek naar de dansende groene flarden.   

Je verblijft in...
Het Plaza Center Hotel ligt centraal in Reykjavik op loopafstand van diverse bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Dé ideale uitvalsbasis tijdens deze reis.

Je verblijft op basis van logies ontbijt.

Inclusief vlucht, comfortabel vervoer en deskundige reisbegeleiding
Tijdens deze groepsreis is de retourvlucht Amsterdam - Reykjavík met Icelandair inbegrepen. Op de luchthaven word je opgewacht door Nederlands- of Engelssprekende reisleiding. Tijdens de drie inbegrepen excursies vertelt de Nederlands- of Engelstalige reisleider met passie over de vele bezienswaardigheden. Zo ben je verzekerd van een onvergetelijke reis! Wij zorgen voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs.

Heel veel inclusief
Tijdens twee excursies is een tweegangenlunch inbegrepen. Ook is de entree voor het lavacentrum en Nationaal Museum van IJsland inclusief.

Verlengen
Deze reis kan niet worden verlengd.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 40 deelnemers
Minimumleeftijd: 18 jaar