Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

4-daagse stedentrip Lissabon

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Voel je saudade in Lisboa, waar het ritme wordt bepaald door de melancholische klanken van de fadomuziek. Stap in tram 28, slenter door de historische wijk Alfama en bezoek de Toren van Belém. En trakteer je jezelf op een lokale lekkernij van de Mercado da Ribeira.
  • de historische tram 28 en overdekte markten
  • hotel in het historisch centrum van Lissabon
  • hop-on hop-off bustour inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver

Jouw reis

Portugals trots strekt zich uit over zeven heuvels. De benedenstad kenmerkt zich door rechte wegen, statige panden en grote pleinen. In de bovenstad vind je juist smalle straten, veel boetieks en een bruisend uitgaansleven.

De bekendste wijk in de benedenstad is Baixa, waar je prima kunt shoppen. Een smeedijzeren lift, de Elevador de Santa Justa, brengt je naar Alfama, in het hogere deel van de stad. Laat je in de historische tram 28 door de steile, smalle straatjes van Alfama rondrijden en stap in de hop-on hop-off bus die je langs alle bezienswaardigheden leidt. Vanaf het 16e-eeuwse Jerónimos-klooster in de wijk Belém wandel je gemakkelijk naar de Torre de Belém, een middeleeuwse wachttoren die uitkijkt over de Taag.

Geniet bovendien van de heerlijke mediterrane keuken en laat je meevoeren op de klanken van de fado, het Portugese levenslied. Het beste voorbeeld van saudade, het gevoel van geluk dat wordt veroorzaakt door iets verdrietigs, is misschien wel Salvador Sobral, die met zijn fado Amar Pelos Dios in 2017 het Eurovisiesongfestival wist te winnen en spontaan verdrietig werd van alle loftuitingen die hem ten deel vielen. 

Bezoek ook de populaire Mercado da Ribeira; een populaire overdekte markt en trakteer jezelf op een Portugese zoetigheid.  

Je verblijft in...
Het viersterrenhotel Mundial ligt in het historische centrum van Lissabon aan het plein van Martim Moniz, op enkele minuten lopen van de charmante stadswijken Alfama en Bairro Alto. Het beschikt over een lounge, receptie, bar, restaurant en dakterras met panoramisch uitzicht.

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Inclusief vlucht en transfer
Je vliegt ’s ochtends of begin van de middag rechtstreeks naar Lissabon, waar je transfer naar je hotel al is geregeld (vanaf ANWB-lidmaatschap Brons). De terugvlucht naar Amsterdam is in de namiddag of avond. Onder voorbehoud van beschikbaarheid en mogelijke tussentijdse wijzigingen van de vlucht. De vlucht wordt uitgevoerd met KLM, Transavia of TAP Air Portugal.

Verlengen 
Dit arrangement kan niet verlengd worden.