Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
bilbao old town views
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Aerial view of Bilbao, one of the most important cities in northern Spain and the biggest city in the Basque Country.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

4-daagse stedentrip Bilbao

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Bilbao is de grootste stad van Baskenland en heeft zich sinds de komst van het Guggenheim museum in 1997 ontpopt tot een moderne stad met volop culinair en cultureel aanbod.
  • ontdek het Guggenheim museum (entree inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina)
  • verblijf in een 3-sterrenhotel midden in het levendige centrum
  • inclusief retourvlucht Amsterdam - Bilbao met KLM

Jouw reis

Moderne architectuur, Baskische pinxtos, kleurrijke panden en het Guggenheim museum: we hebben het natuurlijk over Bilbao.

Neem na aankomst een kijkje in Casco Viejo, het sfeervolle oude stadsdeel van Bilbao met zijn vele barretjes waar de Baskische variant van tapas wordt geserveerd: pinxtos (1 voucher voor pinxtos en drankje is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud).

Dé trots van Bilbao is het Guggenheim museum (entree inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina). De Amerikaanse architect Frank Gehry is verantwoordelijk voor het spraakmakend design, dat het misschien wel het meest bijzondere kunstobject van het museum is. Ook de welbekende grote ‘puppy’ van Jeff Koons en de grote spin van Louise Bourgeois aan de voor- en achterzijde van het museum springen in het oog. In het museum vind je werken van bekende kunstenaars als Picasso, Dalí en Warhol.

Bilbao ligt in een vallei en kijkt uit op heuvels en bergen. Neem voor een avontuurlijk uitzicht de kabelbaan die zich sinds 1915 krakend een weg baant naar de top van de berg Artxanda. Het vertrekpunt is op loopafstand van het Guggenheim museum.

Je verblijft in…
Na aankomst op de luchthaven van Bilbao is het heel makkelijk om per bus naar het centrum te reizen, maar een nog makkelijkere optie is om de taxi te nemen naar het splinternieuwe driesterrenhotel Bed4U nabij het centrum van Bilbao. Hier geniet je dagelijks van een ontbijtbuffet en in de avond wandel je zo het centrum in om te dineren in één van de lokale restaurants.

Verlengen
Dit arrangement kan niet worden verlengd.