Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
.
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse wandelarrangement Zuid-Limburg - Hotel Valkenburg by Mercure

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Ontdek hoe heerlijk het is om te wandelen in het karakteristieke Zuid-Limburgse heuvellandschap met de laatste 2 etappes van het Pieterpad. Met comfortabele verblijf in Hotel Valkenburg by Mercure: de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelmeters in de natuur. Een kaart met wandelroutes is alvast inbegrepen. 
  • verblijf in een oude brouwerij, een hotel met rauwe elementen en een fris design
  • centrale ligging in het verrassend leuke stadje Valkenburg
  • inclusief up-to-date wandelroutes en kaarten van de laatste 2 etappes van het Pieterpad

Jouw reis

Pieterpad, traject Sittard-Strabeek en Strabeek-Sint-Pietersberg

Het Pieterpad is de bekendste lange wandelroute van Nederland. Zoals de naam al aangeeft verbindt de route twee Pieters met elkaar: Pieterburen in het noorden van Groningen en de Sint-Pietersberg in het zuiden in Limburg. De route bestaat in 2023 40 jaar en is populairder dan ooit!

Ontdek een deel van het Pieterpad via één van de drie arrangementen in Groningen, Ommen en Valkenburg. De ene dag vertrek je met het OV naar het startpunt en eindig je bij het hotel en de andere dag vertrek je vanuit het hotel en ga je terug met het OV naar het hotel.

Je krijgt de officiële wandelroutes van stichting het Pieterpad meegeleverd in de reisbescheiden wanneer je geboekt hebt! Let op, je dient wel zelf over een geldige OV met voldoende saldo te beschikken. Kijk voor de actuele vertrektijden van het OV op 9292.nl.  


Op dag 1 en 2 wandel je de routes van het laatste stuk van het Pieterpad. Dag 3 staat vrij te besteden. Maak een wandeling over de Limburgse heuvels, langs de snelstromende rivier de Geul of dwaal door eindeloze gangenstelsels van de Valkenburgse grotten. 

Vermakelijk Valkenburg heeft als enige vestingstad in Nederland een echte hoogteburcht: een kasteel gebouwd op rotsen. De middeleeuwse stadsmuren en stadspoorten nodigen uit voor een historische wandeling. Het centrum van Valkenburg ligt op een eiland en wordt omringd door rivier de Geul. Via de Geulpoort betreed je het historische hart van Valkenburg.

De vele gemarkeerde wandelroutes in de wijde omgeving van Valkenburg bieden vele uren wandelplezier. Het Limburgse landschap toont haar mooiste gezicht als je de rivier de Geul volgt. Dit is het snelst stromende riviertje van Nederland en baant zich een weg door het Limburgse heuvellandschap. Geniet van het geluid van het kabbelende water en het typisch glooiende landschap aan de horizon.

Je verblijft in… 

Het rustig gelegen Mercure Hotel Valkenburg, omgeven door groene heuvels en bossen, biedt een prachtig uitzicht op het pittoreske Valkenburg. De sfeer in het hotel is warm en gastvrij, en het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Het hotel beschikt over een moderne inrichting met een vleugje Limburgse charme. 

De kamers zijn ruim en comfortabel en bieden alle nodige voorzieningen voor een aangenaam verblijf, zoals een flatscreen-tv, airconditioning en gratis wifi.

Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Reisvariant
Wil je een andere route of meer routes lopen langs het Pieterpad? Klik dan hier voor onze arrangementen in Groningen en Ommen met keuze uit een verblijf in Hotel De Zon of Hotel Paping & Spa.

Verlengen
Je kunt dit arrangement niet verlengen.