Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse stedentrip Sittard - DoubleTree by Hilton Sittard

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
In het hart van Limburg ligt Sittard, dat eindigde in de top 5 van mooiste vestingsteden van Nederland. Je verblijft in een gloednieuw hotel dat gevestigd is in een prachtig monumentaal pand.
  • centrale ligging in het verrassend leuke vestingstadje Sittard
  • inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • verblijf in een historisch gebouw, stijlvol gerenoveerd met behoud van originele details

Jouw reis

Sittard een vestingstad? Voor veel mensen zal het als een verrassing komen. En juist dáárom moet je ernaartoe. Want deze groene stad voelt als een ontdekkingstocht. Zonder massa’s toeristen, maar mét een wandelpad over een eeuwenoude omwalling, een stadsgracht én een middeleeuws schootsveld. 

Ontdek de eeuwenoude geschiedenis van bourgondisch Sittard en maak kennis met verstilde stadstuinen, kloosters, vakwerkhuizen, de fraaie basiliek Onze-Lieve-Vrouwe van het Heilig Hart én de Oude Markt met zijn vele terrassen. Want dát is Sittard: een vestingstad op z’n Limburgs.

Schitterend Sittard is ook de geboortestad van Toon Hermans. Naast het Toon Hermans Huis midden in de stad vind je een rozentuin met een standbeeld van Toon, gemaakt door de lokale kunstenares Wilhelmina Maas. De Toon Hermans Wandeling voert langs de vele plekjes die bijzonder waren voor de cabaretier en kunstenaar (deze wandelkaart is verkrijgbaar bij de lokale VVV). 

De geschiedenis van Sittard is natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met de Dutch State Mines, waarvan de kantoortorens bij het station nog getuigen. Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen neemt je mee naar zowel het ondergrondse als het bovengrondse leven ten tijde van de mijnindustrie.

Verleg je grenzen in Duitsland of België op slechts een twintigtal minuten rijden. Of bezoek de heerlijke stad Maastricht, op ongeveer een half uur afstand. 

Dit is genieten met een zachte g!

Je verblijft in…
Het viersterren DoubleTree by Hilton Sittard is een splinternieuw hotel in het centrum van de stad, op slechts vijf minuten lopen van winkels en restaurants aan de Markt. Het historische pand deed decennia lang dienst als Bisschoppelijk College en is ingrijpend gerenoveerd tot een modern en comfortabel hotel met eigentijds design, maar met behoud van de authentieke elementen. 

Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.