Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Leeuwarden #LF2018 .11fontains De mistfontein Love van Jaume Plensa op het Stationsplein bij avond
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse stedentrip Leeuwarden - Post Plaza Hotel & Grand Café

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Ljouwert, hoofdstad van Fryslân: dat is naast heel veel Fries ook de Bonkevaart en een historisch centrum met herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten, boeiende musea en veel winkels en restaurants. Niet voor niets wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. 
  • boeiende bezienswaardigheden, charmante winkelstraten en fijne cafés
  • verblijf in het oude postkantoor waar iedere kamer uniek is, inclusief ontbijtbuffet
  • vaar door de lange geschiedenis van de stad

Jouw reis

Leeuwarden is ideaal voor een weekend of midweek weg. Winkelfanaten halen hun hart op in de Kleine Kerkstraat, die al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘leukste winkelstraat van Nederland’. Je vindt hier allerlei boetiekjes en Friese speciaalzaken.

De Nieuwestad is de meest bruisende straat van allemaal en barst van de gezellige restaurants en cafés. Ook rijksmonument De Waag zie je hier, waarin tegenwoordig het populaire lunchcafé De Stadswaag zit.

Vaar langs tweeduizend jaar Friese geschiedenis door de grachten van de stad en laat je verrassen tijdens nog een proeverij in House of Taste. 

Vergeet niet de Oldehove te beklimmen voor het mooiste uitzicht over de stad. Deze stokoude toren staat nog schever dan de Toren van Pisa, maar is desondanks de trots van Leeuwarden.

Je verblijft in…
Het Post-Plaza Hotel & Grand Café is gevestigd in het oude postkantoor, centraal gelegen in het stadshart van Leeuwarden. Het hotel heeft zijn bijzondere historische interieur behouden en iedere kamer is uniek. Je verblijft twee nachten in dit hotel inclusief uitgebreid ontbijtbuffet met Friese specialiteiten.

Verlengen
Dit arrangement kan niet worden verlengd.