Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
Beeld mag  alleen voor de Kampioen online op de pagina van het wandelarrangement gebruikt worden
ANWB Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse stedentrip Groningen - Leonardo Hotel

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Er gaat niets boven ‘Grunn’. Stad van weinig woorden, waar ‘stadjers’ elkaar begroeten met ‘moi’. En van de Grote Markt, de Martinitoren, het Groninger Museum, de Herestraat, Forum Groningen, het Peerd van Ome Loeks en de Groningse eierbal!
 
  • inclusief up-to-date wandelroutes en kaarten van 2 etappes van het Pieterpad
  • verblijf in comfortabel hotel met zeer gunstige ligging
  • ga op zoek naar de verborgen hofjes in de stad

Jouw reis

Pieterpad, traject Winsum - Groningen en Groningen - Zuidlaren

Het Pieterpad is de bekendste lange wandelroute van Nederland. Zoals de naam al aangeeft verbindt de route twee Pieters met elkaar: Pieterburen in het noorden van Groningen en de Sint-Pietersberg in het zuiden in Limburg. De route bestaat in 2023 40 jaar en is populairder dan ooit!

Ontdek een deel van het Pieterpad via één van de drie arrangementen in Groningen, Ommen en Valkenburg. De ene dag vertrek je met het OV naar het startpunt en eindig je bij het hotel en de andere dag vertrek je vanuit het hotel en ga je terug met het OV naar het hotel.

Je krijgt de officiële wandelroutes van stichting het Pieterpad meegeleverd in de reisbescheiden wanneer je geboekt hebt! Let op, je dient wel zelf over een geldige OV met voldoende saldo te beschikken. Kijk voor de actuele vertrektijden van het OV op 9292.nl.  


Op dag 1 en 2 wandel je de routes een deel van het Pieterpad. Dag 3 staat vrij te besteden. Bekijk het gezellige en bruisende Groningen. Groningen kent een lange, roerige geschiedenis en dat is goed te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen, maar óók aan de vernieuwende architectuur.  

Verken de stad te voet en breng een bezoek aan het Groninger Museum, beklim de 311 treden van de 97 meter hoge Martinitoren en struin door de gezellige winkelstraten. In het Forum aan de Nieuwe Markt bruist het van de activiteiten voor jong en oud.  

Groningen is natuurlijk ook bekend om zijn 'eterij en drinkerij'. Vergeet vooral niet de fameuze ‘aaierbal’ (eierbal) te proberen, Gronings culinair erfgoed. In Cafetaria Koning schijnen ze het beste te smaken!  

Op zoek naar groen Groningen? Het Noorderplantsoen is erg geliefd bij de 'stadjers'. Of stap op de fiets en trek eropuit in de provincie met zijn vlakke landbouwgronden, statige boerderijen, mooie meren en verstilde kerkdorpjes met typische plattelandsarchitectuur. 

Je verblijft in...
Het Leonardo Hotel Groningen is een ideale uitvalsbasis om al het moois van Groningen en omgeving te verkennen. De Martinikerk en het Groninger Museum bevinden zich bijvoorbeeld op slechts drie kilometer van het hotel. 

Reisvariant
Wil je een andere route of meer routes lopen langs het Pieterpad? Klik dan hier voor onze arrangementen in Valkenburg en Ommen met keuze uit een verblijf in Hotel De Zon of Hotel Paping & Spa..

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.